American Independent Film Festival anunță 3 noi premiere în România, dar si proiectia speciala a 2 filme clasice
Biletele se pot cumpara din rețeaua Eventbook, dar și online pe Eventbook.ro, unde pot fi facute si eventualele rezervări. La a doua proiectie The Florida Project, publicul poate participa si la o sesiune de intrebari cu regizorul Sean Baker!
• Todd Haynes continuă succesul de critică cu Wonderstruck, cel mai recent film al său prezentat în premieră în 2017 la Festivalul de la Cannes. Cu Julianne Moore în distribuție, filmul este o călătorie înduioșătoare prin istoriile paralele ale unui oraș și ale oamenilor care îl definesc.
• Selecția de anul acesta include și comedia indie nou-nouţă An Evening with Beverly Luff Linn, în regia britanicului Jim Hosking, un film hilar și intrigant din punct de vedere vizual, prezentat anul acesta la Sundance și la Rotterdam.
Aubrey Plaza, actrița pe care publicul bucureștean a avut ocazia să o vadă în două din titlurile ediției 2017 a AmericanIFF (Ingrid Goes West și The Little Hours), joacă rolul lui Lulu Danger, o tânără concediată de propriul soț de la restaurantul pe care acesta îl conduce și care tânjește după iubirea vieții ei, Beverly Luff Linn.
• Prezentat în 2017 la Festivalul de la Cannes în Directors’ Fortnight/Quinzaine des Realisateurs, The Florida Project, în regia lui Sean Baker, va fi proiectat in premiera in România. Filmul i-a adus lui Willem Dafoe o nominalizare la Oscarul de luna trecuta.
După succesul mondial al lui Tangerine, filmul anterior realizat de Sean Baker cu un simplu iPhone 5S, regizorul își continuă ascensiunea construind în The Florida Project o fabulă realistă despre nevinovăție, fericire și iubire familială în comunitățile de la marginea parcului de distracții Disney World. Filmul delicat și cald al lui Baker este îmbogățit de interpretările extraordinare ale unor actori neprofesioniști, subliniind empatia și refuzând să lase realitatea crudă sa umbrească minunea magică a vieții.
În cadrul AmericanIFF proiecțiile au loc pe 2 și 3 mai, la CinemaPRO. La cea de-a doua proiectie, publicul poate participa si la o sesiune de intrebari in direct via Skype cu regizorul filmului!
Pe langa Retrospectiva John Cassavetes cu intrare libera, alte 2 proiectii clasice gratuite la AmericanIFF 2018
• The Shooting, în regia lui Monte Hellman, este unul dintre western-urile americane emblematice, la care publicul va avea acces gratuit. Prezentat la Cannes în 1967, a fost realizat cu un buget de 75.000 $ și coprodus de Jack Nicholson, care face parte și din distributie.
Este un western situat în deșertul american, în care un fost vânător de recompense, întors de curând acasă, află că fratele său a fugit după ce a ucis doi oameni din neglijență. Filmul extinde arhitectura spațiului geografic și a naturii umane, pentru a oferi unul dintre cele mai memorabile western-uri americane. The Shooting va fi proiectat pe 1 mai, de la ora 18:00, la Cinema Muzeul Țăranului.
• Tot pe 1 mai, va avea loc o proiecție specială la Macaz Bar Teatru Coop. cu Ice, în regia lui Robert Kramer. Filmul va începe de la ora 20:00, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Ice a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, in 1970!
Descris de Jonas Mekas drept „cel mai original și mai semnificativ film narativ american”, Ice este una dintre capodoperele mai putin cunoscute ale cinematografiei americane, care estompează linia dintre documentar și ficțiune pentru a construi un film politic de tensiune ideologică accentuată, un film care este la fel de relevant astăzi, ca și în 1970. Într-o Americă ficțională catastrofică, care a devenit stat fascist, filmul lui Kramer urmărește un grup revoluționar din New York, pregătindu-se pentru atacurile de gherilă menite să răstoarne guvernul.
Programul tuturor proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival sunt pe filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.
American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop, susținut de Catena, cu sprijinul Ambasadei SUA în România și UPC România.
Proiect cultural finanțat de CNC.
Mașina oficială: BMW (Auto Cobălcescu)
Parteneri: Dedeman, Pfizer România, Qreator by IQOS, ICR, UPS România, CinemaPRO, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Club Control, Ro Image, InterComFilm, Voodoo Films, Eventbook, Our Big Day Out, Asociația Sister.
Partener de comunicare: PiArt Vision