Cinepolitica, singurul festival de acest gen din Europa Centrală și de Est, se întoarce (VIDEO)

The Factory / Zavod deschide ediția cu numărul 8 a festivalului Cinepolitica

Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrală și de Est dedicat filmului politic, revine între 18 și 21 aprilie, în București, la Cinema Elvira Popescu.

După un 2018 agitat politic pe plan mondial, dar și în România, cea de-a opta ediție a festivalului Cinepolitica aduce pentru spectatorii săi cele mai noi și puternice filme cu tematică predominant politică, lungmetraje, filme de ficțiune sau documentare, reunite sub sloganul „Not so politically correct”.

“Am ajuns la cea de a opta ediție a Cinepolitica păstrând nealterată aceeași dorință: să prezentăm filme din spații culturale și momente istorice cât mai variate, dar care tratează probleme fundamentale, relevante pentru fiecare dintre noi. Încercăm în permanență să aducem în față publicului producții care pot avea un real impact, fără a face compromisuri. Dacă vorbim despre filmele de ficțiune, valoare artistică rămâne primordială, iar pentru documentare punem mereu în balanță și conținutul informativ, care trebuie să fie cât mai tranșant și proaspăt. Suntem în continuare la fel de convinși că, la final, doar spectatorul, prin propriul său sistem de analiză, va decide poziția și părerea să, în modul cel mai democratic cu putință.”, spune Marius Copel, selecționerul festivalului.

The Factory / Fabrica / Zavod, cel mai nou film al regizorului rus Yury Bykov, va deschide cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica, joi, 18 aprilie, la ora 20:30, în sala de cinema Elvira Popescu.

Filmul redă povestea unui oligarh local influent, Kalugin, care decide să închidă fabrica pe care o deține. Motiv pentru care un grup de muncitori neplătiți îl răpesc, pentru a-și recupera salariile. Conduși de misteriosul Alexei, ale cărui motive sunt departe de a fi clare, și încolțiți de poliție și de protejații lui Kalugin, răpirea devine un adevărat tur de forță de acțiune, dramă și suspans.

Yury Bykov este cotat ca unul dintre cei mai importanți regizori ruși ai momentului. A studiat actoria la Institutul de Film Gerasimov (VGIK) și a jucat, după absolvirea din 2005, la mai multe teatre moscovite. The Factory (Zavod), cel de-a patrulea și cel mai recent film al lui, a avut premiera mondială la Toronto!

***

Mai multe detalii vor fi actualizate pe Cinepolitica.ro sau pe pagina de Facebook a festivalului: CINEPOLITICA! Biletele vor fi disponibile pe Eventbook.ro!

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internațional de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte).
Evenimentul este finanțat de CNC și face parte din seria de proiecte a Sezonului România-Franța.

CineGhid este partener media al Cinepolitica 2019!

One thought on “Cinepolitica, singurul festival de acest gen din Europa Centrală și de Est, se întoarce (VIDEO)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *