Cel mai bine platit actor român, invitat de onoare la București, cu filmul premiat la Oscar 2018

Sebastian Stan, românul care a cucerit Hollywood-ul, este invitatul de onoare al celei de-a doua ediții a American Independent Film Festival, ce va avea loc la București, între 27 aprilie și 3 mai

Actorul american de origine română Sebastian Stan, care a ajuns să joace în unele dintre cele mai titrate producții americane de film, alături de actori ca Matt Damon, Natalie Portman, Scarlett Johansson sau Chris Evans, vine la București în această primăvară. Sebastian Stan va fi invitatul de onoare al celei de-a doua ediții a American Independent Film Festival care va avea loc între 27 aprilie și 3 mai 2018, la CinemaPRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, și va prezenta în România cel mai recent film al său, I, Tonya/Eu, Tonya, film castigator anul acesta al unui Oscar, al unui Glob de Aur și al unui premiu BAFTA.

Alături de Sebastian Stan, la ediția din acest an a American Independent Film Festival vor mai fi prezente și alte personalități ale cinematografiei americane, iar festivalul va continua să aducă la București o selecție a celor mai apreciate filme independente americane recente.

Publicul român, în dialog cu Sebastian Stan la AmericanIFF

Sebastian Stan joacă alături de Margot Robbie și Allison Janney în I, Tonya/Eu, Tonya (2017), o pelicula despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding, unul dintre cele mai lăudate filme ale anului, cu nenumarate nominalizări cat si cate un premiu Oscar, Globul de Aur si BAFTA, pentru Allison Janney. Filmul va deschide American Independent Film Festival de anul acesta, pe 27 aprilie, și va fi urmat de un dialog cu Sebastian Stan. Publicul din România va avea astfel ocazia să afle de la actorul român cum e să fii coleg de platou cu Meryl Streep, Margot Robbie, Anne Hathway sau Ashton Kutcher.

Sebastian Stan este cel mai popular actor român care a reușit să se impună în industria americană de film. Marii regizori l-au remarcat și l-au cooptat în producții de Oscar.  În Marțianul (7 nominalizări la Oscar) a jucat alături de Matt Damon, iar în altă peliculă premiată, Lebăda neagră, face parte dintr-o distribuție de top alături de Natalie Portman și Vincent Cassel. A jucat și în piese pe Broadway, dar și în serialul american “Gossip Girl”, precum si in filmele din recentul univers Marvel, unde are un rol foarte important – Bucky Barnes/Winter Soldier – alături de actori ca Scarlet Johanson, Chris Evans, Tommy Lee Jones sau Samuel L. Jackson. Actorul român a primit chiar și câteva replici în limba română.

Sebastian Stan s-a născut in 1982, în Constanța. S-a mutat la Viena împreună cu mama sa, când avea 8 ani, iar la 10 ani a jucat primul rol în film, în „71 fragments of a Chronology of Chance” regizat de celebrul austriac Michael Haneke! Doi ani mai târziu, familia a plecat peste Ocean și s-a stabilit în New York. Sebastian a absolvit Universitatea Rutgers din New Jersey și a studiat la Globe Theater din Londra timp de un an.

Prima ediție a AIFF a avut loc în septembrie 2017 și i-a avut ca invitați speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix și John C. Reilly. Regizorul Barry Jenkins, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film în 2017, a deschis festivalul printr-o sesiune de întrebari în direct prin Skype, la finalul proiecției filmului „Moonlight”.

Pornind de la tradiția marilor filme narative americane, AIFF își propune să prezinte o selecție a celor mai recente producții independente made in USA, titluri apreciate de critică și prezentate în circuitul marilor festivaluri nord americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto.

A doua ediție a American Independent Film Festival are loc în perioada 27 aprilie – 3 mai 2018, la CinemaPRO și Cinema Muzeul Țăranului din București. Programul proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop și susținut de Catena. Proiectul este realizat cu sprijinul CNC și ICR.
Partener de comunicare: PiArt Vision

3 thoughts on “Cel mai bine platit actor român, invitat de onoare la București, cu filmul premiat la Oscar 2018”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *