Caravana Docuart la Târgu Jiu, cu intrare libera | 9 iunie 2022

Caravana Docuart revine pentru a 6-a oară la Târgu Jiu

Joi, 9 iunie, Caravana Docuart revine la Târgu Jiu, cu o seară de proiecții de film documentar românesc, ce vor avea loc la Universitatea ‘Constantin Brâncuși’ (Facultatea de inginerie, sala 016, Calea Eroilor, nr.30).

De nouă ani, Caravana Docuart organizează (cu excepţia ediţiei din 2020, care a fost anulată din cauza pandemiei) seri de film și evenimente speciale cu misiunea de a reprezenta și susține filmul documentar românesc în Târgu-Jiu și în alte peste zece orașe din țară, centre universare sau localităţi cu ofertă culturală redusă.

Nu uitati, intrarea este liberă!

📽 Caravana prezintă două filme impresionante: de la ora 18:00, în regia lui Vlad Petri, Același vis / The Same Dream (2021), un film bazat pe o poveste adevărată, la limita dintre realitate și ficțiune, ce spune povestea unui soldat român aflat în prima sa misiune în Afganistan. Filmul a fost premiat la Sarajevo şi selecţionat la TIFF Transilvania, BIEFF București, Les Films de Cannes şi One World Romania!

📽 De la 18:30, are loc următoarea proiecție, Spioni de ocazie / Occasional Spies, realizat de Oana Giurgiu (2021 | TRAILER), filmul care recreează acţiunile de spionaj neobişnuite care au marcat definitiv desfăşurarea celui de-Al Doilea Război Mondial: este o poveste mai puțin cunoscută despre oameni obișnuiți, recrutați de Serviciul de Informații Britanic și trimiși în estul Europei ocupat de nemți, pentru a găsi drumuri de scăpare pentru prizonierii de război și pentru a organiza Rezistența.

Organizator: Asociația Docuart
Cofinanțare: CNC
Parteneri: Universitatea Constantin Brâncuși

CineGhid este partener media al Caravanei Docuart Târgu Jiu 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *