Caravana Docuart la Deva, cu intrare libera | Recomandari 27-28 aprilie (VIDEO)

Două zile de filme românești contemporane, premiate și rar expuse la Deva

Caravana Docuart așteaptă #oameniidocumentarului să vadă filme premiate si remarcate in cadrul Docuart Fest 2017. Proiecțiile au loc la Teatrul de Artă din Deva, pe 27 și 28 aprilie.

În 2018, Caravana Docuart a adaugat destinații noi pe hartă, urmărindu-și țelul de a aduce filmul documentar românesc în 10 orașe, în mod special în zone în care fenomenul cinematografic este aproape inexistent. Caravana Docuart 2018 si-a derulat deja periplul cinematografic prin Brașov, Sibiu, Târgu Jiu si Constanța!

Nu uitati, intrarea în lumea documentarului este liberă!

Recomandari vineri, 27 aprilie:
►19:15 Varză, cartofi și alți demoni R: Șerban Georgescu / 2016
Prima recomandare este filmul câștigător al marelui premiu București Docuart Fest – Varză, cartofi și alți demoni (regia Șerban Georgescu): “1 sat, 1.000 de tractoare, 100.000 de tone de varză și cartofi în fiecare an, din care cea mai mare parte se îngroapă în pământ. În Lungulețu, sat din apropierea Bucureştiului, 1000 de agricultori așteaptă an de an în piața locală să își vândă cele peste 100.000 de tone de varză. La finalul zilei, au de ales între a vinde pe nimic sau a îngropa recolta. O satiră a realităților curente din agricultura europeană narată de regizorul însuși, cu foarte mult umor.”

Un trailer puteti vedea AICI.

► 20:30 Camera obscura R: Gheorghe Preda / 2016
“Într-o vreme în care nu existau aparate de filmat în comerț, când realizatorii de film uscau deseori pelicula pe fereastra trenurilor, în drum spre festivalurile de profil, o opțiune erau cinecluburile.”

Filmul este urmat de o sesiune de intrebari cu regizorul. Un trailer si o scurta cronica gasiti AICI.


Recomandari sâmbătă, 28 aprilie:
► 17:30 O viaţă ratată R: Eugeniu Bocancea / 2016
Programul ultimei zile debutează cu scurtmetrajul studențesc premiat pentru cel mai bun montaj, O viață ratată. În regia lui Eugeniu Bocancea, povestea vorbește despre istoria de rezistență a unui național țărănist în fața represiunilor regimului comunist din România.

Image result for O viață ratată. În regia lui Eugeniu Bocancea
► 18:00 Momente de tăcere R: Ion Donică / 2017
Programul continua cu filmul documentar al lui Ion Donică, premiat pentru cea mai bună regie la București Docuart Fest 2017: Momente de tăcere, o descoperire a emoțiilor reale ale vieții omenești.

► 19:00 Secondo me R: Pavel Cuzuioc / 2016
Un lungmetraj spectaculos prin subiect – viețile de zi cu zi a 3 garderobieri care își desfășoară activitatea în 3 opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano și Opera din Odesa – dar și prin imaginea pentru care a luat premiu în cadrul București Docuart Fest 2017: Secondo me, regizat de Pavel Cuzuioc.

► 20:30 Faptele sunt cunoscute R: Gabriel Tempea / 2015
“București, octombrie 1989: Cristian Duțescu, un licean de 15 ani este de negăsit. Săptămâni mai târziu, reapare la o ședință a Uniunii Tineretului Comunist, unde este înfierat pentru “fapte reprobabile”, exclus din organizație, apoi exmatriculat. Un coleg îndrăznește sa întrebe în ce constă, de fapt, comportamentul reprobabil. Activistul PCR prezent la ședință încheie ferm discuția: „Faptele sunt cunoscute! Nu comentăm.“ Întruniți în vechea sală de clasă pentru a aniversa 20 de ani de la absolvirea liceului, foștii elevi și profesori încă nu știu cu certitudine prin ce-a trecut Cristian în 1989.”

 Filmul este urmat de o sesiune de intrebari cu regizorul.

____________________

Caravana Docuart sprijină sectorul cultural și face accesibile produse cinematografice românești de calitate în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează.
Caravana Docuart reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Traseul caravanei il puteti vedea pe caravana.docuart.ro.

Organizator: Asociația Docuart
Cofinanțat: Ministerul Culturii, CNC

Sponsor principal: BMW Group
Parteneri locali: Consiliul Județean Hunedoara, Teatrul de Artă, Glasul Hunedoarei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *