AmericanIFF in premiera la Arad, cu intrare libera | Recomandari 27–29 aprilie (VIDEO)

American Independent Film Festival în premieră la Arad intre 27–29 aprilie

AmericanIFF debutează anul acesta cu o primă ediție locală la Arad, în perioada 27-29 aprilie, la Cinema Arta. Pe parcursul celor 3 zile de film independent american, festivalul a pregătit o selecție ce include titluri in mare parte premiate mai ales la Cannes, cu actori ca Willem Dafoe, Julianne Moore, Michelle Williams sau Joaquin Phoenix in distributie.

Toate filmele vor fi intr-o singura proiecție pe parcursul ediției de la Arad. Intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile.

Vineri, 27 aprilie
• 18:00 | YOU WERE NEVER REALLY HERE, regia Lynne Ramsay (2017)
Premiul pentru Cel mai bun actor, premiul pentru Cel mai bun scenariu — Cannes 2017

American Independent Film Festival la Arad debutează cu un titlu important, You Were Never Really Here/N-ai fost niciodată aici, regizat de Lynne Ramsay, câștigătoarea Premiului pentru scenariu la Cannes. Filmul i-a adus și premiul pentru pentru interpretare masculină lui Joaquin Phoenix, pentru rolul unui fost agent FBI, taciturn și brutal, care încearcă să o recupereze pe fiica adolescentă a unui politician, aparent răpită.

Un trailer puteti vedea AICI.

• 20:00 | PATERSON, regia Jim Jarmusch (2016)
Competitia Oficiala — candidat Palme d’Or, Cannes 2016

Tot în prima zi a festivalului de la Arad, cinefilii au ocazia să vadă cel mai recent lung metraj al lui Jim Jarmusch. Caracterizat de critici ca fiind „unul dintre cele mai luminoase filme ale lui Jim Jarmusch”, Paterson redă atmosfera aparte din „orașul poeților”, Paterson, New Jersey.

Un trailer gasiti AICI.

 

Sâmbătă, 28 aprilie
• 20:00 | WONDERSTRUCK, regia Todd Haynes (2017)
Competitia Oficiala — candidat Palme d’Or, Cannes 2017

Todd Haynes continuă succesul de critică cu Wonderstruck, cel mai recent film al său prezentat în premieră în 2017 la Festivalul de la Cannes. Cu Julianne Moore în distribuție, filmul este o călătorie înduioșătoare prin istoriile paralele ale unui oraș și ale oamenilor care îl definesc.

 

Duminică, 29 aprilie
• 17:30 | THE RIDER, regia Chloe Zhao (2017)
Premiul CICAE Art Cinema, Cannes 2017

Apreciat de critici şi premiat in Quinzaine des Realisateurs de la Cannes, anul trecut, este portretul atent şi emoţionant al unui tânăr, Brady, fost călăreț de rodeo și, acum, îmblânzitor de cai, care se reface după un accident. Folosind actori non-profesioniști și inspirându-se din povestea vieţii protagonistului Brady Jandreau, regizoarea construieşte, cu autenticitate delicată, un portret liric al omului și al naturii.

• 20:00 | THE FLORIDA PROJECT, regia Sean Baker (2017)
Directors’ Fortnight/Quinzaine des Realisateurs, Cannes 2017

După succesul mondial al lui Tangerine, filmul anterior realizat de Sean Baker cu un simplu iPhone 5S, regizorul își continuă ascensiunea construind în The Florida Project o fabulă realistă despre nevinovăție, fericire și iubire familială în comunitățile de la marginea parcului de distracții Disney World. Filmul delicat și cald al lui Baker este îmbogățit de interpretările extraordinare ale unor actori neprofesioniști, subliniind empatia și refuzând să lase realitatea crudă sa umbrească minunea magică a vieții.

American Independent Film Festival la Arad este organizat de Asociația Cinemascop, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, si realizat cu sprijinul Catena și al Ambasadei SUA în România.

Colaboratori locali: Asociația CitiZenit
Parteneri media locali: Magic FM, Radio Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *