5 filme WORLD Cinema 2018 de neratat, cu intrare gratuita (5-9 septembrie)

Toate filmele vor fi proiectate la ArCuB Lipscani, in cadrul World Experience Festival 2018, sub egida WORLD Cinema

Intrarea va fi libera, în limita a 50 de locuri disponibile la fiecare film, dar accesul se face pe baza rezervarii prealabile, completând urmatorul formular: worldexperience.typeform.com/to/jbz4rs. Veți primi ulterior o confirmare a rezervarii prin SMS!

World Experience Festival este noua denumire sub care se desfasoara Festivalul Ambasadelor. Urmatoarele recomandari sunt accesibile in mare parte celor care cunosc limba engleza, cu exceptia unui film ce are subtitrarea in limba română!

Recomandari WORLD Cinema – World Experience Festival 2018:

El Hijo de la Novia/Son of the Bride (regia: Juan Jose Campanella | 2001 | EN)
(miercuri, 5 septembrie, ora 18:00) ArCuB Lipscani

“Ajuns la vârsta de 42 de ani, Rafael trece printr-o criză existențială. Trăind în umbra tatălui său, simțindu-se vinovat că nu-și vizitează mama bolnavă prea des, primind observații de la fosta soție că nu petrece suficient de mult timp cu fata lor, viața lui Rafael părea una total nefericită. Toate acestea până când Rafael își întâlnește un prieten vechi din copilărie.”

Nominalizat la Oscarurile din anul 2002!

 

Story of Pao/Chuyen cua Pao (regia: Quang Hai Ngo | 2006 | EN)
(vineri, 7 septembrie, ora 12:00) ArCuB Lipscani

Acțiunea are loc într-un peisaj ancestral, care îți taie respirația, în provinciile muntoase din Vietnam. Filmul urmărește povestea fetei Pao, care face parte din tribul Hmong. După ce îi moare mama vitregă, care o crescuse, Pao decide să plece în căutarea mamei sale natural, dar călătoria ei se dovedește a dezvălui o dramă din trecut a familiei, de care se poate apropia cumva doar prin cântecul misterios al fluierului.

 

Mom and Other Loonies in the Family (regia: Ibolya Fekete | 2015 | EN)
(sambata, 8 septembrie, ora 17:00) ArCuB Lipscani

Povestea emoționantă a 4 generații din Ungaria, din timpul secolului al XX-lea. În ciuda unei perioade dominate de război, revoluții și sărăcie, familia protagonistă încă reușește să vadă cu optimism partea bună a fiecărui lucru.

 

Upperdog (regia: Sara Johnsen | 2009 | EN)
(sambata, 8 septembrie, ora 19:00) ArCuB Lipscani

La o vârstă fragedă, cei doi frați Axel și Yanne sunt adoptați de 2 familii diferite din Norvegia. În timp ce Axel ajunge într-o familie înstărită, din partea vestica a capitalei Oslo, Yanne ajunge în sânul unei familii modeste, dar iubitoare, din capătul opus al orașului. Totul se schimbă când Yanne dorește să-și reîntâlnească fratele și pornește în căutarea sa, într-o aventură fără precedent.

 

The Chorus/Les Choristes (regia: Christophe Barratier | 2004 | RO)
(duminica, 9 septembrie, ora 19:00) ArCuB Lipscani

“Un profesor proaspăt venit la internatul de băieți încearcă din răsputeri să-și educe elevii și să le insufle dragostea pentru muzică.”

Laureat cu un European Film Award in 2004, unde a mai avut alte 2 nominalizari! Selectionat la Karlovy Vary si tiff. in 2004! In 2005 mai primeste 2 nominalizari la Oscar, una la Globurile de Aur si 3 la BAFTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.