3 filme de neratat la Festivalul Ambasadelor 2017 (7-10 septembrie)

Toate filmele vor fi proiectate la CinemaPRO, iar intrarea va fi libera

Urmatoarele trei recomandari sunt accesibile celor care cunosc limba engleza, deoarece subtitrarea in limba română nu va fi disponibila in cazul acestora!

Recomandari WORLD CINEMA Festivalul Ambasadelor 2017:
• CinemaPRO – Joi, 7 septembrie, ora 19:00, INTRARE LIBERA
Visul fluturelui / The Butterfly’s Dream (regia Yilmaz Erdogan, 2013, Turcia)
Propunerea Turciei pentru Premiile Oscar din 2014!

Ultimele zile de vară ale anului 1941 de vară, în epoca serviciului militar obligatoriu, o atmosferă sumbră marcată de foametea din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În mijlocul acestei sărăciri și tulburări, doi poeți de 20 de ani, Muzaffer Tayyip Uslu și Rustu Onur, își poartă germenii de tuberculoză în plămâni și poezia în inimi de ani de zile. Cei doi tineri au un obicei de a paria în joacă pe lucruri pe care nu le dețin, totul schimbându-se atunci când fac un pariu pe o fată frumoasă. Ei vor scrie o poezie pentru ea și pe cea pe care o va prefera Suzan, va însemna o dispariție completă din scenă a celuilalt poet.
 
CinemaPRO – Vineri, 8 septembrie, 11:00, INTRARE LIBERA
3000 Nights (r. Mai Masri, 2015, Palestina/Iordania)
Propunerea Iordaniei pentru Premiile Oscar de anul acesta! Un film selectionat la tiff. si recomandat calduros pana si de Ken Loach, castigatorul Palme d’Or la Cannes in 2006 si 2016!
ACTUALIZARE 8.IX.17: Acest film nu va mai fi proiectat, deoarece nu a sosit copia necesara!

Layal, o tânără profesoară de origine palestiniană, este arestată după ce a fost acuzată pe nedrept și condamnată la opt ani de închisoare. Ea este transferată într-o închisoare de înaltă securitate de femei israeliene, unde se confruntă cu o lume înspăimântătoare în care prizonierii politici palestinieni sunt încarcerați cu deținuți israelieni. Când descoperă că este însărcinată, directorul penitenciarului o presează să întrerupă sarcina și să spioneze deținuții palestinieni. Prin lupta ei de a-și crește fiul în spatele gratiilor și relația ei cu ceilalți deținuți, reușește să capete speranță și o semnificație pentru viața ei. Într-un moment de panică, Layal este forțată să facă o alegere care îi va schimba pentru totdeauna viața.

CinemaPRO – Duminică, 10 septembrie, 16:00, INTRARE LIBERA
Family Member (r. Marinos Kartikkis, 2015, Cipru)

George și Sophia încearcă din greu să facă față problemelor financiare și nevoilor celor doi copii. Bunicul îi ajută din pensie, din moment ce afacerea de familie, un mic magazin alimentar, nu le oferă suficiente venituri pentru a se întreține. Când bunicul moare în somn subit, ei decid să păstreze în secret moartea sa pentru a continua să strângă banii din pensie. Dar lucrurile devin scandaloase atunci când ofițerii din departamentul de securitate socială încep să-l caute pe bărbat.

One thought on “3 filme de neratat la Festivalul Ambasadelor 2017 (7-10 septembrie)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *