15 ani de BIFF marcaţi printr-o ediție specială (24-30 iunie)

Festivalul Internațional de Film București sărbătorește 15 ani de existență în 2019, printr-o ediție specială care va avea loc între 24 și 30 iunie

Cel mai longeviv festival competițional de filme de lungmetraj din capitală, BIFF (Bucharest International Film Festival) va continua tradiția de a arăta publicului cinefil, în premieră în România, unele dintre cele mai așteptate titluri recente din întrega lume, cu participarea unor invitați de marcă.

Competiția internațională va propune 8 filme foarte noi și îndrăznețe, prezente în mari festivaluri și realizate de cineaști extrem de apreciați – unii consacrați, alții la început de drum. Ele vor fi evaluate de un juriu internațional format din cinci personalități din lumea cinematografiei. Premiile vor fi asigurate de către ICR.

În secțiunea Panorama, care cuprinde de asemenea galele de deschidere și de închidere, vor fi programate câteva dintre cele mai premiate și discutate filme din ultimul an, realizate de regizori-cult.

Secțiunea Focus va fi dedicată în acest an cinematografiei franceze și este inclusă în Sezonul Cultural România – Franța 2019. Un cunoscut cineast francez va fi prezent la București pentru a discuta cu publicul român despre câteva dintre filmele sale.

Începând cu această ediție, BIFF va omagia și câte un important cineast român, care va alege trei filme pentru a le prezenta spectatorilor și va susține de asemenea un seminar.

Sylvain Azou, fost director artistic al secțiunii Venice Days din cadrul Festivalului de la Veneția, este și anul acesta implicat în selecţia multor titluri ce vor fi prezentate la cea de-a 15-a ediție a BIFF, care va avea loc între 24 și 30 iunie la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvira Popescu și Grădina cu Filme Cinema & More creart (din zona P-ţa Romană).

Printre invitații speciali ai edițiilor precedente BIFF se numără Vanessa Redgrave, Jerzy Skolimowski, Andrei Konchalovsky, Amos Gitai, Manoel de Oliveira, Danis Tanovic, Rutger Hauer sau Franco Nero.

Mai multe detalii pe site-ul BIFF.ro și pe pagină de Facebook Bucharest International Film Festival, unde vor putea fi găsite treptat, în următoarea perioadă, toate informațiile despre invitați, selecție și program.

Festivalul este organizat de Fundația Charta, în cadrul Sezonului România-Franța 2019.
Parteneri: Ministerul Culturii, CNC, ICR, UCIN
Cu sprijinul: Institutul Francez, Muzeul Țăranului Român, Creart, DHL

CineGhid este partener media al BIFF 2019!

One thought on “15 ani de BIFF marcaţi printr-o ediție specială (24-30 iunie)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *