‘Vara s-a sfarsit’, copii in rolurile principale

Vara s-a sfârșit – eclipsă totală de soare din 5 mai în cinematografe

Acțiunea filmului se desfășoară pe fondul eclipsei totale de Soare ce a avut loc în anul 1999 și surprinde începutul prieteniei dintre Mircea și Alex, doi puști ce-și petrec vacanța de vară la Cernavodă, pe malul Dunării. Pe măsură ce legătura dintre cei doi devine din ce în ce mai strânsă, Mircea (Nicholas Bohor) acceptă să-l ajute pe Alex (Dan Hurduc) să pună la cale ceva periculos și ieşit din comun.

Rolurile principale sunt interpretate de copiii Nicholas Bohor și Dan Hurduc (fiul cel mic din Umbre, serial al carui sezon doi va avea premiera anul acesta la HBO). Tot un copil actor ce face parte din distribuție este si micuta Crina Tofan, care s-a remarcat in 2015 in Live. Lucru foarte rar in cinemaul romanesc de dupa ’89, care duce lipsa din plin de filme cu copii actori in roluri principale, ca sa nu mai spunem de cele pentru copii si adolescenti!

Vara s-a sfârșit este un film despre copilărie. Despre cum era în anii ’90, când nu aveam nici telefoane inteligente, nici tablete și nici Facebook. Când să fii online însemna să ieși în curtea școlii, maidanul din spatele blocului era cel mai tare afterschool, iar blugii largi și șapca cu Chicago Bulls erau ceva tare” spune Radu Potcoavă, regizorul filmului, aflat la cel de-al treila lungmetraj (după Happy End în 2006 și Cuscrii în 2014) și continuă: „Am făcut acest film cu gândul la prietenii mei din copilărie și la copilăria mea, implicit. Sunt sigur că fiecare dintre noi am avut în preajmă câte un Alex pe care să îl admirăm sau o Ioana de care să fim îndrăgostiți în secret și, mai ales, poate unii dintre noi am fost chiar Mircea, copilul cuminte și tăcut.

Vara s-a sfârșit, care a fost selecționat în competiția oficială din 2016 a Festivalului Internațional de Film de la Montreal, va putea fi văzut în prima săptămână în București, Bârlad, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Sibiu și Timișoara.
Este produs și distribuit de Icon Production și este realizat cu sprijinul CNC și al Cinema City, partener fiind Carrefour România.

2 thoughts on “‘Vara s-a sfarsit’, copii in rolurile principale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *