Biletele Les Films de Cannes a Braşov au post puse in vanzare. Palme d’Or-ul 2017 deschide aceasta prima editie

Invitat special, Antonio Piazza, regizorul filmului care a deschis secțiunea Semaine de la Critique, anul acesta la Cannes

Biletele pentru prima ediţie Les Films de Cannes a Braşov, care se desfăşoară în perioada 13-19 octombrie, la Cinema One, au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate de pe site-ul și aplicația Cinema ONE sau de la casieria cinematografului. Detalii și programul complet sunt disponibile pe cinemaone.ro. Programul complet al Les Films de Cannes a Braşov este disponibil pe filmedefestival.ro.

Selecția Les Films de Cannes a Braşov include filme precum A Gentle Creature de Sergei Loznitsa și Jupiter’s Moon al regizorului maghiar Kornel Mundruczo, ambele prezentate în competiția oficială a festivalului de la Cannes. În cadrul Les Films de Cannes a Braşov va putea fi urmărit şi filmul Jeune femme (Montparnasse bienvenue), regizat de Leonor Seraille, prezentat în competiția Un Certain Regard  și recompensat cu Premiul Camera d’Or. O poveste care o are în prim plan pe Paula, întoarsă de curând în Paris după o lungă absență, pregătindu-se de un nou început, fără a avea însă un plan de viață.

Programul Les Films de Cannes a Braşov este completat de 120 battements par minute, realizat de regizorul francez de origine marocană Robin Campillo, este câștigătorul Grand Prix-ului de anul acesta, Campillo fiind ovaționat la Cannes minute întregi după anunțul acordării premiului. Drama inspirată din lupta grupului activist Act-Up Paris împotriva indiferenței generale în fața victimelor provocate de virusul SIDA în Franța anilor ’90, este și propunerea Franței la Oscarul pentru cel mai bun film străin de la anul. La Cannes a mai castigat, printre altele, si premiul FIPRESCI, plus Queer Palm Award! Filmul a fost vândut în aproape 40 de țări, iar în România va fi proiectat în premieră la Les Films de Cannes.

Comparat de The Times cu Taxi Driver al lui Martin Scorsese, You Were Never Really Here, de Lynne Ramsay a fost recompensat la Cannes atât cu Premiul pentru scenariu cât și cu cel pentru interpretare masculină, primit de Joaquin Phoenix. Într-un rol care amintește de rolul facut de Robert De Niro în povestea lui Martin Scosese, Phoenix este un fost agent FBI, taciturn și brutal, care încearcă să o recupereze pe Nina, fiica adolescentă a unui politician, aparent răpită, folosindu-se de arma lui preferată, un ciocan.

Good Time, cel de-al cincilea lungmetraj semnat de fratii Josh si Benny Safdie, vine la Braşov direct din Competiția Oficiala Cannes 2017, iar in România filmul este distribuit de Voodoo Films. În perioada 13-19 octombrie vor putea fi urmărite şi filmele Loveless, de Andrei Zviaghințev, Cea mai fericită zi din viaţa lui Olli Maki, de Juho Kuosmanen, Leviatan (2014), acelasi Andrei Zviaghințev, Paterson de Jim Jarmusch. Prima ediţie Les Films de Cannes a Braşov se va inaugura cu proiecţia filmului suedez The Square, în regia lui Ruben Ostlund, câștigătorul Palme d’Or-ului Cannes 2017, începând cu ora 20.30.

foto: Filmitalia

Pe 19 octombrie, în închiderea festivalului, regizorul italian Antonio Piazza, va participa la proiecția filmului Sicilian Ghost Story, pe care l-a realizat împreună cu Fabio Grassadonia, cu care a și-a scris și regizat filmele. Filmul a deschis anul acesta secțiunea Semaine de la Critique  de la Cannes și va fi proiectat în premieră în România la Brașov, în cadrul Les Films de Cannes a Braşov, publicul avand astfel ocazia să discute cu regizorul!

Sicilian Ghost Story este plasat într-un sat din insula italiană. Luna, îndrăgostită de Giuseppe, și colega de clasă a acestuia, refuză să accepte dispariția misterioasă a adolescentului, și pentru a-l găsi, pătrunde în lumea întunecată care l-a înghițit și a cărei poartă de acces este lacul.

Mai multe detalii despre festival si filmele incluse, bilete si program puteti afla pe filmedefestival.ro sau urmarind pagina de Facebook Les Films de Cannes a Bucarest.

Nu uitati, anul acesta, pe langa editia a 8-a de la Bucuresti, Les Films de Cannes vor mai fi si la: Cluj-Napoca (proiect susținut de Asociația Suedia), Sibiu (în parteneriat cu ASTRA Film Festival), AradTimișoara, Iași si Suceava!

Les Films de Cannes este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului, si este susținut de Renault.
Colaboratori ai editiei locale Brașov: Cinema One Brașov și Asociaţia Artburg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *