UrbanEye Film Festival la cea de-a patra editie

Între 1-5 noiembrie are loc ediția a patra a UrbanEye Film Festival 2017 la Cinema Elvira Popescu, ARCUB Lipscani și Apollo 111

UrbanEye este un festival dedicat celor interesați de înțelegerea mediului în care trăiesc. Filmele, atent selecționate, chestionează aspecte legate de viața urbană și oferă publicului posibilitatea să descopere sau să aprofundeze noi idei și abordări ale acesteia.

De-a lungul celor trei ediții UrbanEye de până acum, programul a oferit publicului filme despre locuire, patrimoniu, sustenabilitate, design, dezvoltare urbană și multe altele.

Cea de-a patra ediție UrbanEye are loc între 1 – 5 noiembrie 2017 și pune accentul pe subiecte relevante și de actualitate, care aduc în discuție ce conferă calitatea vieții într-un oraș, importanța spațiilor publice centrate pe pietoni, dreptul la locuire, necesitatea reconsiderării patrimoniului recent și land art. Festivalul aduce în premieră în România filme despre orașe și comunități din țări precum Liban, Cuba, Rusia, India, Danemarca, SUA, dar si România.

Programul include filme emoționante și provocatoare, printre care se numără si Novgorod Spaceship, o incursiune sociala intr-o utopie culturala rusa, clădirea Teatrului Dramatic Dostoevsky, un fel de nava extraterestra abandonata, care stă pe malul râului Volkhov, foarte aproape de granita europeana de nord-vest a Rusiei. O excentricitate arhitecturală, neiubită și neîngrijită de nimeni, o clădire ce planează asupra provinciei. Ridicat în ultimii ani ai regimului sovietic, acest remarcabil exemplu de arhitectură modernă încă reprezintă un subiect de controversă, deoarece pare să ignore contextul arhitectural și politic în care se află. Povestea supraviețuirii dificile a teatrului, inabilitatea de a se încadra în peisaj și colapsul său lent, dar sigur în mâinile birocraților lacomi, sunt o metaforă pentru societatea rusească de astăzi! Proiectia filmului va fi urmata de o sesiune de intrebari cu Andrei Rozen, regizorul acestei pelicule.

UrbanEye include si cateva filme românesti de profil de neratat: Ultimul căldărar (regia: Cosmin Bumbuț, Elena Stancu), Izabela (regia: Ylvaa Johansson, Anna-My Novotny), Avize pentru soare (un proiect Think Outside the Box), Poteci urbane (film de ficțiune | regia: Iulian Stanciu, Lari Gligor), Mereu pe fugă, dar nu și astăzi (regia: Ioana Grigore)!

Ca și până acum, vizionările vor fi urmate de discuții cu invitați speciali din România sau din străinătate. De notat în agendă nu sunt doar filmele, ci și evenimentele conexe: expoziția Understanding Design, ateliere de design și ateliere pentru cei mici, tururi ghidate.

Pentru mai multe detalii, vizitați urbaneye.ro și pagina de Facebook UrbanEye Film Festival. Amanunte despre bilete si abonamente gasiti aici, iar online biletele pot fi achizitionate de pe eventbook.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *