“Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric” …la cinema din 1 iulie

Spectatorii se vor putea întâlni cu regizorul și o parte din echipa filmului

Cel mai nou film semnat de Gabriel Achim, Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric, va putea fi văzut din 1 iulie, în premieră, în cinematografe, imediat după proiecțiile din cadrul Zilelor Filmului Românesc de la TIFF Transilvania.

Un film fascinant despre suferință și sens” (Cineuropa), Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric (TRAILER) relatează întâmplările prin care trece Teo, un regizor care repetă cu actorii pentru un nou proiect. Subiectul, autobiografic, este derutant încă de la început: frământările unui regizor care pune în scenă o piesă de teatru despre drama pe care o trăiește după moartea fetiței lui, în urma unei boli incurabile. Pe măsură ce înaintează, povestea compusă din 5 variante de lucru, în care singurele personaje constante sunt el, soția și fetița lor, scoate la suprafață episoade incerte, la limita dintre viață și ficțiune, accentuând dilemele. Frământările apar la fiecare secvență din viața camuflată fie în piesa de teatru, fie în filmul care pare să nu aibă început și sfârșit, ori în detaliile cotidiene care uneori o fac când ambiguă, când comic-absurdă, când insuportabilă.

Mă bucur că filmul poate fi văzut, în sfârșit, în cinema. Și cu atât mai mult cu cât premiera națională o să fie la Cluj-Napoca, la TIFF, un loc foarte special pentru filmele românești și nu numai. Și chiar dacă filmele mele par a fi din ce în ce mai depresive, nu vă lăsați păcăliți – sunt fericit că încă le mai pot face! Sunt atât de bucuros că apare în cinematografe încât am să vi-l și povestesc pe scurt, chiar dacă risc un spoiler major, poate nu ajungeți, totuși, la premieră: «S-a întîmplat ceva. Luna a luminat camera. Dumnezeu o știa».” spune Gabriel Achim, citându-l pe Tomas Transtromer.

Filmul produs de Mandragora este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului, cunoscut deja publicului pentru Ultima zi, lansat în 2016 și Visul lui Adalbert în 2011.

Din distribuţie fac parte actorii Bogdan Dumitrache, Anca Androne, Luiza Gherghinescu, Gheorghe Ifrim, Rolando Matsangos și Silvana Mihai, iar scenariul este semnat de Gabriel Achim și Cosmin Manolache. Adrian Iurchevici este directorul de imagine, muzica originală a filmului a fost compusă de Vlaicu Golcea, iar producătorii filmului sunt Anca Puiu și Smaranda Zărnoianu.

Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric | Snowing Darkness a avut premiera mondială în cadrul celei mai recente ediții a festivalului de la Tallinn și este realizat cu sprijinul CNC România, DACIN SARA și al TVR.

Filmul este distribuit în România de Iadasarecasa și va putea fi văzut din 1 iulie la București (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema Elvira Popescu, Cinema Europa, Cinema Muzeul Țăranului, Happy Cinema, Cinema Union), Arad (Cinema Arta), Brașov (Cinema City AFI), ClujNapoca (Cinema Arta, Cinema Victoria), Constanța (Cinema City Park), Craiova (Cinema Patria), Iași (Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Oradea (Cinema Palace), Pitești (Cinema Trivale), Ploiești (Cinema City Shopping City), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta Cityplex), Sibiu (Cinema Arta, CineGOLD), Timișoara (Cinema City Shopping City). Programul detaliat poate fi consultat AICI.

Mai mult, spectatorii se vor putea întâlni cu regizorul și parte din echipa filmului la proiecțiile speciale din:
Oradea – vineri, 1 iulie, ora 18:00 la Cinema Palace;
Arad – vineri, 1 iulie, 21:00, Cinema Arta;
Timișoara – sâmbătă, 2 iulie, 19:30, Cinema City Shopping City;
Brașov – vineri, 8 iulie, 19:30, Cinema City AFI, urmând să mai fie anunțate alte întâlniri și în alte orașe.

Mai multe informații pe pagina de Facebook Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric

Parteneri: Carat Romania, Vodafone, UCIN, Publicis Groupe, Zenith Media, DACIN SARA, Wave Makers, OTP Bank, Cosmopolis, Nestle, Casa Timiș, Borsec, balls., Aqua Carpatica, Groupama Asigurări, Cris-Tim, La Fântâna, Kafune, AURELIANA, NOVUM By the Sea, SLooP, Țuca & Asociații

CineGhid este partener media al lansării acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.