“Trenul Regal”, din 27 august în cinematografele din România

Filmul documentar Trenul Regal, în regia baronului Johannes von Holzhausen, va avea premiera oficială în România pe 27 august

Lungmetrajul va rula în avanpremieră națională, în prezența echipei, pe 14 august, în cadrul Festivalului „Serile Filmului Românesc” de la Iași. Filmul va fi proiectat de la ora 20:00, la Cinema Ateneu Iași.

Trenul Regal (TRAILER) a avut premiera mondială în 2019 la DOK Leipzig, fiind inclus în Competiția Internațională, și a fost lansat pe marile ecrane din Austria și Germania la începutul anului 2020.

Majestatea Sa Principesa Margareta este “Custodele Coroanei” unei monarhii apuse. Majestatea Sa face lobby pentru recunoașterea prin Constituția României a anteriorului statut regal al membrilor familiei sale.

Piesa de rezistență este “Trenul regal”, o călătorie anuală ce se desfășoară pe trasee care ating regiuni îndepărtate ale României, și care îi permite Majestății Sale Principesa Margareta și soțului său, ASR Principele Radu, să intre în contact cu români care apreciază monarhia. În paralel cu înaintarea trenului, îl urmărim pe arhivarul Adrian Buga, care caută, conservă și combină materiale provenite din epoca regalității, care ascultă poveștile celor ce știu să evoce România de odinioară.

„Trenul regal” face ca faliile istoriei europene din epoca modernă să fie recunoscute și povestește despre ele într-un mod inspiraţional și plin de simpatie. Călătoria “Trenului regal”, de la stația de pornire la cea terminus, este metafora care uneşte povestea de un secol și jumătate a unei instituții profund legată istoric și identitar de țara noastră, de prezentul și de viitorul ei.

Trenul Regal prezintă publicului implicarea instituției Casei Regale în viața socială și culturală a României.

Majestatea Sa Principesa Margareta este Președintele Fundației Regale Margareta a României, al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, al Asociației pentru Dezvoltare Durabilă Săvârșin și președinte de onoare al Fundației Atletismului Românesc.

Din distribuția filmului fac parte Majestatea Sa Principesa Margareta, ASR Principele Radu, ASR Principesa Maria a României, dar și istoricul, criticul de artă și consilierul Casei Regale, Adrian Buga.

Scenariul este semnat de Johannes Holzhausen și Constantin Wulff, directorul de imagine este Joerg Burger, de sunet s-a ocupat Vlad Voinescu, în timp ce montajul a fost realizat de Dieter Pichler. Filmul este produs de Johannes Rosenberger, Johannes Holzhausen, Constantin Wulff și coprodus de Ada Solomon și Diana Păroiu.

Trenul Regal va rula începând din 27 august în București (Happy CinemaCinema Muzeul Țăranului, Cinema Europa, Cinema Elvira Popescu), Bistrița (Dacia – Centru Cultural), Bârlad (Cinema Cityplex Victoria), Botoșani (Happy Cinema), ClujNapoca (Cinema Victoria), Constanța (Cinema Jean Constantin), Craiova (Cinema Patria), Focșani (Sala Balada), Odobești (Casa de Cultură), Iași (Cinema Ateneu), Sibiu (CineGOLD, Cinema Arta), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta Cityplex), Slobozia (Casa de Cultură), Toplița (Cinema Călimani), Târgu Mureș (Cinema Arta). Programul detaliat poate fi consultat AICI.

Trenul Regal este o producție Navigator Film Austria în coproducție cu HiFilm Productions și TVR, realizată cu sprijinul METRO Cash & Carry România, savana, Bilka Steel, Farmacia DONA, EXIMTUR – Compania de călătorii.

Documentarul este distribuit de microMULTILATERAL, cu sprijinul CNC România.

Pagina Facebook oficială: Trenul Regal

CineGhid este partener media al acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *