Tenaris CineLatino 2019 Călărași, cu intrare libera | Recomandari 2-3-4 iulie (VIDEO)

Filme de succes românești și sud-americane  în selecția Tenaris CineLatino – ediția a 8-a

Comedie, dramă, film documentar sau de suspans? Vino la Tenaris CineLatino și descoperă pe ecran mare filme inedite care merită cu adevărat să fie văzute, în proiecții 100% gratuite, oferite de TenarisSilcotub!

Vara e anotimpul filmelor la Călărași! Filme din România și America Latină sunt proiectate la cel mai așteptat eveniment din Călărași dedicat filmului, Tenaris CineLatino, care invită cinefilii la descoperirea unor experiențe culturale unice.

Filmele pe care vi le vom recomanda (noi am vazut deja o mare parte dintre ele!), din programul acestei ediţii, sunt noi, lansate în ultimul an și jumatate – unul chiar în 2019 – și vor fi proiectate aproape toate pentru prima data în faţa publicului din Călărași, dupa ce au fost prezentate chiar la cel mai înalt nivel international.

Toate proiectiile vor avea loc în Sala Barbu Știrbei a Centrului Cultural Judetean Călărași, unde intrarea va fi libera! Filmele de limbă străină sunt subtitrate în română.

Recomandari marți, 2 iulie

  • ora 20:00 – Capodopera mea / Mi obra maestra / My Masterpiece (regia: Gaston Duprat | 2018)

O poveste despre artă, prietenie și planuri la limita legii, o comedie ce va deschide Tenaris CineLatino.
Selecţionat la Festivalul de la Veneţia!

 

Recomandari miercuri, 3 iulie

  • ora 17:00 – Maria, inima României / Romania’s English Queen (r. Trevor Poots | 2018)

Ziua de miercuri pregătește nu mai puțin de 3 proiecții. Prima este un film pe care publicul de toate vârstele ar trebui să-l urmărească. Dezvăluind detalii prea puțin cunoscute din viața protagonistei, este cea mai amplă prezentare a Reginei Maria: imagini video din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, restaurate și colorizate de unii dintre cei mai buni specialiști ai lumii, vocea Reginei, însemnările ei, relatări ale celor care au întâlnit-o.

Este narat de Marcel Iureș.
Selecţionat la TIFF Transilvania 2019!

  • ora 19:00 – Păsări călătoare / Pajaros de verano / Birds of Passage (r. Ciro Guerra, Cristina Gallego | 2018 | TRAILER)

“În perioada de glorie a marijuanei, un deceniu violent în care a apărut traficul de droguri din Columbia, Rapayet și familia sa de indigeni sunt prinși într-un război pentru a prelua conducerea afacerii.” O poveste care a impresionat criticii de film din întreaga lumea: o civilizație veche de mii de ani ajunge să fie coruptă de dorința unor câștiguri rapide, cu urmări care vor emoţiona profund spectatorii. Un film de neratat în această ediție a Tenaris CineLatino.

A avut premiera mondiala la Festivalul Internațional de Film de la Cannes! Propunerea Columbiei la Oscarurile din februarie, intrând pe lista scurtă a celor 9 filme pentru cel mai bun film străin. Selecţionat la Locarno, Toronto, Rotterdam și Sundance.

  • ora 21:30 – Parking (r. Tudor Giurgiu | 2019 | TRAILER)

“Povestea lui Adrian, poet român care emigrează ilegal în Spania anului 2002 și care se angajează paznic de noapte într-un parc auto. Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna în timpul nopții de Sânziene, când o întâlnește pe Maria.”

Selecţionat la TIFF Transilvania 2019!

 

Recomandari joi, 4 iulie

  • ora 17:00 – Să nu ucizi / Thou Shalt Not Kill (r. Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Şarga | 2018 | TRAILER)

Ultimul film de neratat anul acesta la Tenaris CineLatino, inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din România de acum 3 ani, un caz ce s-a repetat parţial chiar şi anul acesta, în martie 🙁 “Cristian este un chirurg tânăr şi ambițios, aflat în luptă sa solitară împotriva sistemului, în care își riscă familia şi cariera pentru a descoperi adevărul.”

Selecţionat la TIFF Transilvania 2019!

Festivalul Tenaris CineLatino se află la cea de-a 8-a ediție și este organizat de către TenarisSilcotub, alături de Fundația PROA, care gestionează programele culturale ale Tenaris la nivel mondial, și Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, organizatorii TIFF, cel mai mare festival de film din România si unul dintre cele mai mari din Europa si nu numai!
Tenaris CineLatino este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Călărași, Consiliului Județean Călărași și al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Festivalul Tenaris Cinelatino este în concordanță cu sprijinul oferit de compania Tenaris unor festivaluri de film din diferite regiuni ale lumii, printre care Latin Wave în Houston – SUA și în Calgary – Canada; CINELATINO în Bergamo – Italia; Festival de Cine Latinoamericano în Monterrey – Mexic, organizate împreună cu parteneri locali precum Muzeul de Arte Frumoase din Houston; Festivalul Internațional de Film Calgary; Festivalul Internațional de Film Bergamo; Festivalul Internaţional de Film Monterrey.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *