Saptamana Filmului Maghiar cu intrare libera | Recomandari (12–19 noiembrie)

Săptămâna Filmului Maghiar este dedicata celor mai recente productii maghiare: filme artistice, scurtmetraje, filme de animatie si filme documentare, toate cu intrarea gratuita

Cu succese imense in ultima perioada (Oscar pentru Son of Saul, iar On Body and Soul Urs de Aur la Berlin), cinematografia maghiara arata extraordinar, de aceea nu e deloc de neglijat aceasta a unsprezecea ediție a Săptămânii Filmului Maghiar, ce are loc in perioada 12-19 noiembrie 2017.

Evenimentul va fi găzduit și în acest an de Cinema Muzeul Țăranului. Intrarea este gratuită! Filmele sunt subtitrate în limba română, respectiv engleză. Înainte de proiecții, profesorul universitar Radu Igazsag, critic de film și regizor de filme de animație, va face o scurtă prezentare a fiecărui film.

În avanpremiera Săptămânii Filmului Maghiar, duminică, 12 noiembrie, la sediul Institutului Balassi – Institutul Maghiar din București, are loc vernisajul expoziției de fotografii realizate de Lenke Szilagyi, în timpul filmărilor peliculei 1945, urmat de concertul de jazz susținut de Kozma Orsi Quartet.

1945, filmul de deschidere al Săptămânii Filmului Maghiar la București, în regia lui Ferenc Torok, va avea lansarea de la București în prezența scenaristului Gabor T. Szanto. Înainte de proiecția acestui film, Tibor Szemzo (autorul coloanei sonore a filmului) și Laszlo Goz (unul dintre interpreții muzicii filmului) vor reflecta in formula de duo, într-o concepție incomparabilă, caracteristică lor, asupra sunetelor filmului și a imaginilor alb-negru ale lui Elemer Ragalyi (directorul de imagine al filmului), într-un cineconcert intitulat 1945 – Filmul văzut prin sunete.

Filmul cu cel mai mare succes de public în Ungaria, Kincsem: Pariul secolului va fi lansat si la București, tot în cadrul Săptămânii Filmului Maghiar, în prezența regizorului Gabor Herendi. În programul Săptămânii Filmului Maghiar mai figurează și pelicula Brazilienii, care, de asemenea, a intrat recent în circuitul cinematografelor din România, precum si filmul Cu inima curată, selectia Ungariei anul trecut pentru Oscaruri.

În cadrul Săptămânii Filmului Maghiar la București, în fiecare an, este prezentat câte un festival maghiar de film, anul acesta invitatul fiind Festivalul Internațional de Scurtmetraje BuSho – Budapest Short. Sub marca acestui festival, vor fi prezentate la București cele mai bune producții maghiare participante la ediția 2017, precum și filmele premiate.

Iata si recomandarile noastre:
Luni, 13 noiembrie, 20:00
1945, regia Ferenc Torok (2017)
Sesiune de intrebari cu Gabor T. Szanto. Trailerul il puteti vedea AICI.

Miercuri, 15 noiembrie, 20:00
Kincsem: Pariul secolului / Kincsem, regia Gabor Herendi (2017)
Sesiune de intrebari cu Gabor Herendi. Trailerul il puteti vedea AICI.

Sâmbătă, 18 noiembrie, 18:00
Cu inima curată / Tiszta Szivvel / Kills on Wheels, regia Attila Till (2016)
Trailerul si o scurta cronica le gasiti AICI.

Sâmbătă, 18 noiembrie, 20:00
Puțul / Kut, regia Attila Gigor (2016)
Sesiune de intrebari cu Attila Gigor si monteuza Wanda Kiss.

©IMDb

Duminică, 19 noiembrie, 12:15
Povești plutitoare / Lengemesek / Tales from the Lakeside, regia Zsolt Palfi (2017)

Duminică, 19 noiembrie, 17:00
Brazilienii / Brazilok, regia Gabor Rohonyi și Csaba M. Kiss (2017)
Trailerul il puteti vedea AICI.

Programul complet si detaliat al celei de-a 11-a ediții a Săptămânii Filmului Maghiar la București il puteți consulta pe site-ul Institutului Balassi – Institutul Maghiar din București.

One thought on “Saptamana Filmului Maghiar cu intrare libera | Recomandari (12–19 noiembrie)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *