Castigatorul Palme d’Or deschide Les Films de Cannes a Bucarest 2017. Festivalul se extinde in alte 7 orase

The Square în deschiderea ediției a opta a Les Films de Cannes a Bucarest

Les Films de Cannes a Bucarest, festivalul care aduce din 2010 în România cele mai importante filme de arta ale anului și pe cei mai reputați cineaști, va avea loc anul acesta, dupa cum am amintit intr-un articol recent, între 13 și 22 octombrie, în patru locații din Bucuresti – CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie – și în 7 orașe din țară, urmând a avea loc ediții regionale în Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Arad și Suceava.

Tragicomedia nonconformistă a lui Ruben Ostlund, The Square, o pelicula care a luat pe sus Croazeta anul acesta la Cannes, obținând Palme d’Or-ul, va fi proiectată în deschiderea festivalului, în premieră absolută în România, în București dar și în toate orașele care vor găzdui ediții regionale!

În țară, editiile regionale Les films de Cannes se vor desfasura între 13 19 octombrie la Brașov (la Cinema One), între 13 15 octombrie la Cluj-Napoca (cinema Victoria), între 20 – 22 octombrie la Timișoara (Filarmonica Banatul), Arad (Cinema ARTA) și Iași (Ateneul din Iași), și 10 – 12 noiembrie la Suceava (Cinema Modern).

O ediție specială a Les Films de Cannes va avea loc în parteneriat cu festivalul Astra Film Sibiu. Între 16 și 22 octombrie, cele două festivaluri urmează să proiecteze o selecție comună de documentare din cele selectionate anul acesta în premieră la Cannes, concomitent în Sibiu și Bucuresti, sub titulatura de Les Films de Cannes @ Astra Film Sibiu.

Totodată, festivalul va continua să prezinte sub titulatura Les Films pour  Cannes a Bucarest cele mai importante filme românești care se pregătesc pentru festivalurile anului viitor și va organiza ediția a doua a Managing Talents, seminarul destinat actorilor români care vor să aibă o carieră internațională.

Les Films de Cannes a Bucarest a adunat anul trecut peste 25.000 de spectatori  în circa 100 de proiecții, urmând să prezinte și anul acesta filmele importante premiate la Cannes în prezența autorilor lor.

În ediții precedente, Les films de Cannes a Bucarest a fost onorat de unii dintre cei mai reputați cineaști ai momentului, laureații cu Palme d’Or Abdellatif Kechiche și Jacques Audiard, regizorii Olivier Assayas, Gaspar Noe, Alain Guiraudie, Elia Suleiman, Amat Escalante, Bertrand Tavernier, Michel Hazanavicius, Sergei Loznitsa, Kornel Mundruczo, ori actorii Sandrine Bonnaire, Emmanuelle Bercot, Berenice Bejo sau Jacquline Bisset.

Les Films de Cannes a Bucarest a fost inițiat în 2010 de realizatorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, domnul Thierry Fremaux.

Programul festivalului va fi făcut public la începutul lunii octombrie pe filmedefestival.ro, iar biletele vor fi în curând disponibile pe Eventbook.ro. Detalii despre festival puteti afla si pe pagina de Facebook Les Films de Cannes a Bucarest.

Les Films de Cannes este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului, si este susținut de BRD, Renault, Catena, Groupama, Apa Nova, Silva, Nespresso.
Parteneri ai festivalului: Hotel Mercure, S.E.R.V.E, UPS, PiArt Vision, Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

One thought on “Castigatorul Palme d’Or deschide Les Films de Cannes a Bucarest 2017. Festivalul se extinde in alte 7 orase”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *