Oscar Weekend 2018 (19-21 ianuarie)

Filmele de Oscar sunt în acest sfarsit de saptamana la Cinema Elvira Popescu

Unele dintre cele mai titrate filme europene ale anului 2017, propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină, vor putea fi urmărite în cadrul Oscar Weekend. Evenimentul, care are loc în acest sfarsit de saptamana – 19-21 ianuarie – la Cinema Elvira Popescu, se află anul acesta la a patra ediție. Oscar Wekend are loc înaintea anunțării nominalizărilor (23 ianuarie) la cea de-a 90-a ediție a premiilor Oscar. Gala decernării trofeelor va avea loc in noaptea de 4/5 martie.

Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro și la casieria cinematografului Elvira Popescu. Pentru proiecțiile filmului 120 battements par minute din 20 și 21 ianuarie, elevii de liceu care au peste 15 ani au acces la bilete cu valoare de 5 lei. Reducerea se aplică pe baza prezentării legitimației/carnetului de elev!

Loveless este cel mai recent film al talentatului regizor rus Andrei Zviaghințev, distins la Cannes cu Premiul Juriului 2017. Pelicula sugerează falimentul moral al societăţii ruse contemporane, prin povestea unei familii în descompunere. Borys și Zhenya divorțează. Certându-se constant și pe cale să vândă apartamentul, se pregătesc separat de noile lor vieți: Boris cu prietena sa mai tânără și însărcinată, iar Zhenya cu amantul bogat. Niciunul dintre ei nu pare interesat insa de copilul lor de 12 ani, Alyosha. Până când acesta dispare! Acțiunea filmului 120 battements par minute, regizat de francezul Robin Campillo, Marele Premiu la Cannes 2017, are loc în Franța, la începtul anilor ’90. Pentru că SIDA face nenumărate victime de mai bine de 10 ani, activiștii de la Act Up-Paris își intensifică acțiunile în lupta contra indiferenței generale. Viața lui Nathan, care s-a alăturat grupului de curând, este bulversată de întâlnirea cu Sean, un militant radical. Producția franceză va intra în cinematografele din România începând de saptamana viitoare.

On Body and Saul, marele câștigător al Festivalului Internațional de Film de la Berlin din 2017, este o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți singuratici, Endre, directorul economic al unui abator, și Maria, noul inspector al calităţii trimis de autorităţi, care descoperă întâmplător un lucru cu totul neobișnuit: au vise recurente identice, în fiecare noapte. Cu o acțiune care se desfășoară pe fundalul crizei migrației în Europa, Happy End spune povestea unei familii burgheze din Calais în stilul sumbru și realist al regizorului. Portul francez Calais este unul dintre locurile fierbinți ale migrației din Europa. Filmul lui Haneke a fost selectionat in Competitia Oficiala la Cannes si a primit recent doua nominalizari la Oscarurile europeneEuropean Film Awards 2017!

Program Oscar Weekend 2018

Vineri, 19 ianuarie
17:30 – 120 battements par minute /120 BPM/bătăi pe minut, regia Robin Campillo

Sâmbătă, 20 ianuarie
14:30 – Fixeur, regia Adrian Sitaru (1h 38 min) – România
16:30 – Loveless /Nelyubov, regia Andrei Zviaghințev
19:00 – 120 battements par minute /120 BPM/bătăi pe minut, regia Robin Campillo

Duminică, 21 ianuarie
14:00 – On Body and Soul /Despre trup și suflet, regia Ildiko Enyedi
16:30 – 120 battements par minute /120 BPM/bătăi pe minut, regia Robin Campillo
19:30 – Happy End /Final fericit, regia Michael Haneke

Toate filmele straine sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *