Marion Cotillard și Cosmina Stratan – în același film, din 6 ianuarie

Marion Cotillard, strălucitoare și fascinantă, alături de Cosmina Stratan, într-un film despre familie

Din selecția oficială a celei mai recente ediții de Cannes, Frate și soră / Frere et soeur – noul film al lui Arnaud Desplechin – are premiera în cinematografe din 6 ianuarie, fiind distribuit de Independența Film.

Poveste despre secrete de familie și legături de sânge care nu mai pot fi ignorate, Frate și soră (TRAILER) îi are ca protagoniști pe Marion Cotillard și Melvil Poupaud. În distribuție se regăsește și actrița română Cosmina Stratan, dar și încântătoarea Golshifteh Farahani!

Alice (Marion Cotillard) şi Louis (Melvil Poupaud) sunt frate şi soră. Ea e actriţă, el profesor şi poet. De mai bine de două decenii, Alice şi-a urât fratele cu ardoare şi în tot acest timp nu s-au întâlnit niciodată. Dar iată că moartea părinţilor face ca reîntâlnirea să fie inevitabilă.

Marion Cotillard și Melvil Poupaud sunt în vârful jocului lor actoricesc” – The Hollywood Reporter

Prezent în România în toamnă la festivalul Les Films de Cannes a Bucarest, cineastul Arnaud Desplechin povestește, într-un interviu acordat Libertatea, că nu a scris rolurile de la bun început pentru Marion și Melvil:

Sunt prea superstițios și nici nu știam dacă vor fi liberi atunci când filmam, dar în timp ce scriam mi-am dat seama că rolurile sunt pentru ei. Discutasem cu co-scenarista Julie Peyr despre mulți actori care s-ar fi potrivit, dar decizia de a-i lua pe Marion și Melvil a venit foarte repede. Îmi amintesc seara când am terminat prima variantă de scenariu și Julie m-a întrebat: «Când vorbești cu Melvil?» «Chiar acum», și i-am trimis un SMS. Dacă Melvil și Marion m-ar fi refuzat, nu știu ce aș fi făcut. Personajul lui Alice e foarte ambiguu. Ea e cea care urăște, dar e și obiectul urii lui Louis, însă am știut de la început că scenariul va fi în favoarea ei. De aceea aveam nevoie să lucrez cu o actriță în care și eu, și spectatorul să avem încredere, iar eu sunt de partea lui Marion în orice film o văd.

Despre actrița Cosmina Stratan, care interpretează rolul Luciei, o româncă simplă, de la țară, imigrantă și sfătuitoare a lui Alice (Marion Cotillard), Arnaud Desplechin declară: „Nu pot uita jocul ei din „După dealuri”, filmul lui Cristian Mungiu care îmi place cel mai mult. Am cunoscut-o pe Cosmina când eram în pregătiri cu „Tromperie”, am vorbit atunci pe Skype, pentru că era pandemie și nu putea veni la Paris. Din cauza unui alt angajament pe care îl avea, nu a putut juca în „Tromperie”. Mi se pare una dintre cele mai bune actrițe din România.

Pentru Cosmina Stratan este prima dată când joacă într-un film francez, după o serie remarcabilă de roluri internaționale în pelicule din Marea Britanie, Danemarca (sub bagheta lui Ali Abbasi), Polonia, Irlanda, Olanda și Italia! În Franța, Frere et soeur a vândut aproximativ un sfert de milion de bilete doar la cinema.

Frate și soră va fi proiectat începând din 6 ianuarie, la București și în țară. Programul detaliat poate fi consultat AICI.

CineGhid este partener media al lansării acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.