Mammalia, de vineri pe marile ecrane din țară (VIDEO)

Mammalia, de la Berlin, în cinematografele din România

Drama cu accente comice Mammalia, regizată de Sebastian Mihăilescu, va avea premiera pe marile ecrane din România pe 22 septembrie, fiind distribuită de microMULTILATERAL.

Filmul (TRAILER) a fost proiectat în avanpremieră națională la Cluj-Napoca în cadrul TIFF Transilvania, iar premiera mondială a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, fiind ulterior selecționat și la Karlovy Vary.

Mammalia (producție România, Germania, Polonia) este o călătorie suprarealistă prin criza masculinității și îmbină drama cu misterul și comedia, fiind situat la granița dintre fantastic și mundan.

Camil, un bărbat în vârstă de 39 de ani, se lansează într-o călătorie onirică în care banalul și fantasticul se întrepătrund. Odată cu pierderea controlului asupra muncii lui, asupra statutului social și asupra relației lui amoroase, pornește într-o căutare care îl face să-și chestioneze identitatea și masculinitatea. Pe urmele partenerei lui, ajunge într-o comunitate bizară, cu ritualuri tulburătoare, în care, în cele din urmă, se confruntă cu o răsturnare tragicomică de roluri.

Mammalia este o explorare incisivă a perspectivei masculine asupra vieții și a luptei împotriva capitulării în fața experiențelor copleșitoare, împotriva pasivității, împotriva fricii de a pierde controlul și echilibrul. Cu acest film, încerc să mă îndepărtez de realism și naturalism, să mă îndepărtez de cuvinte și să mă apropii de imagini, să deconstruiesc narațiunea și arhetipul eroului masculin. Pentru că eu cred că în artă este mai important să pui întrebările potrivite, decât să dai răspunsuri de-a gata”, spune regizorul Sebastian Mihăilescu.

Din distribuție fac parte Istvan Teglas, Mălina Manovici, Denisa Nicolae, Rolando Matsangos, Mircea Bujoreanu, Mihai Dan Zarug sau Claudiu Mitcu.

Sebastian Mihăilescu a scris scenariul împreună cu Andrei Epure. Producători executivi sunt Dan Wechsler, Andreas Roald și Jamal Zeinal-Zade, producător asociat – Antoine Simkine, coproducătoare – Ewa Puszczynska și Nina Frese, iar producătoare sunt Diana Păroiu și Ada Solomon.

Echipa este completată de Katrin Paas și Andreea Lupu – coafură și machiaj, Malgorzata Trzaskowska costume, Anca Lazăr scenografie, Piotr Kurek muzică, Krzysztof Stasiak sunet priză directă, Alexandru Dumitru editare dialog și premix, Maciej Pawlowski M.P.S.E. – mixaj sunet, Alin Zăbrăuțeanu și Dragoș Cătărău sunet, Barbu Bălășoiu imagine, Cătălin Cristuțiu montaj, Vlad Grăjdan și Malgorzata Bereznicka line producers.

Mammalia este o producție microFILM, Extreme Emotions, Pandora Film, în coproducție cu Bord Cadre films, Sovereign Films, HiFilm Productions, în asociere cu Visual Walkabout, nomada.solo, Aeroplan Studios, XANF, Les Films d’Antoine, Wunderlust, co-finanțată de CNC, Polish Film Institute, Film- und Medienstiftung NRW, Programul Europa Creativă Media al Uniunii Europene, TVR.

Producția este susținută de Cinema City Romania, Dr. Oetker, Ursus Breweries, JYSK Romania, Provident Financial Romania, Hochland Romania, BILKA Steel, First Bank, Help Net, Mediacom, Publicis Groupe Media Bucharest, OMD Romania.

Sebastian Mihăilescu este scenarist, regizor și producător. După ce a obținut diploma de licență în informatică, a urmat cursuri de licență și de master de regie de film în cadrul UNATC. A debutat în regie în 2012 cu un scurtmetraj documentar, iar după alte trei producții scurte de ficțiune a lansat în 2021 lungmetrajul documentar Pentru mine tu ești Ceaușescu, recompensat cu premiul pentru cel mai bun film din Europa Centrală și de Est și premiul pentru cea mai bună imagine la Ji.hlava IFF, cu premiul New Talent la Festivalul DocLisboa și a fost desemnat cel mai bun documentar în competiția What’s Up Doc, la TIFF Transilvania. Sebastian Mihăilescu experimentează constant cu limbajul cinematografic, îndepărtându-se de convențiile ficțiunii și împingând limitele acestui mediu.

Mammalia va fi proiectat începând din 22 septembrie, la București, ClujNapoca (Cinema Arta, Cinema Victoria), Alexandria (Laboratorul Ideo Ideis), Bacău (Happy Cinema), Bârlad (Cityplex Victoria), Bistrița (Cinema Dacia), Botoșani (Cinema Unirea, Happy Cinema), Constanța (Cinema Jean Constantin), Craiova (Cinema Patria), Focșani (Casa de Cultură Leopoldina Bălănuță), Galați (Cinema Ioan Manole), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Pitești (Cinema Trivale), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta Cityplex), Sibiu (CineGOLD) și Toplița (Cinema Călimani). Programul detaliat poate fi consultat AICI.

Regizorul Sebastian Mihăilescu va răspunde întrebărilor publicului clujean prezent la Cinema Arta, vineri, 22 septembrie, la finalul proiecției de la ora 18:00.

Proiecția Mammalia din cadrul Laboratorului Ideo Ideis din Alexandria de vineri, 22 septembrie, ora 18:30, va fi urmată de o sesiune de întrebări cu actrița Mălina Manovici și producătoarea Diana Păroiu.

Actorul Istvan Teglas și producătoarea Ada Solomon se vor întâlni cu publicul bucureștean la Cinema Union vineri, 22 septembrie, ora 20:30.

Mammalia va rula și la Iași (Cinema Ateneu) pe 29 septembrie, Odobești (Casa de Cultură) pe 29 și 30 septembrie, și la POINT (București) pe 1 octombrie.

Lansarea din România a filmului este realizată cu sprijinul CNC, DACIN SARA, UPFAR ARGOA și UCIN.

CineGhid este partener media al lansării acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *