Les Films de Cannes a Suceava cu intrare gratuita. Cristian Mungiu si Valeriu Andriuţă invitati

Intrarea libera la toate filmele, inclusiv la proiectia aniversara 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile

În perioada 10-12 noiembrie 2017 va avea loc cea de-a doua ediţie a festivalului Les Films de Cannes a Suceava, la Cinema Modern, care va debuta cu proiecţia aniversară a filmului 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, la 10 ani de la premiul Palme d’Or la Cannes în 2007, devenind singurul lungmetraj din România care a primit vreodata această distincţie. Proiecţia va avea loc pe 10 noiembrie, începând cu ora 19:00, şi se va desfăşura în prezenţa regizorului Cristian Mungiu.

Din selecția Les Films de Cannes a Suceava face parte A Gentle Creature/Krotkaya, realizat de Sergei Loznitsa. Proiecţia va fi în prezenţa actorului Valeriu Andriuţă, care este inclus in distribuţia filmului. Cu acest prilej, actorul va susţine o sesiune de intrebari moderata de Irina Margareta Nistor. În aceasta drama alegorica, personajul principal este o femeie care pornește într-o căutare oarbă după răspunsuri și dreptate, după ce îi este returnat un pachet trimis către soțul ei aflat în închisoare într-o regiune îndepărtată a Rusiei.

Cu ocazia Les Films de Cannes a Suceava va putea fi văzut si 120 battements par minute, realizat de regizorul francez de origine marocană Robin Campillo, inclus în competiția oficială a festivalului de la Cannes. Filmul este câștigătorul Grand Prix-ului de anul acesta, Campillo fiind ovaționat la Cannes minute întregi după anunțul acordării premiului. Drama inspirată din lupta grupului activist Act-Up Paris împotriva indiferenței generale în fața victimelor provocate de virusul SIDA în Franța anilor ’90, este și propunerea Franței la Oscarul pentru cel mai bun film străin de la anul. La Cannes a mai castigat, printre altele, si premiul FIPRESCI, plus Queer Palm Award! Filmul a fost vândut în aproape 40 de țări, iar la Suceava va putea fi urmărit  sâmbătă, 11 noiembrie.

Programul va fi completat duminică, 12 noiembrie, cu superbul si amuzantul Paterson, de Jim Jarmusch, care a făcut parte din selecția oficială de la Cannes din 2016. Paterson trăiește în Paterson, New Jersey, si este un șofer de autobuz care scrie poezii, inspirat de viata pe care o duce alături de iubita lui Laura si buldogul lor englez. Good Time, cel de-al cincilea lungmetraj semnat de fratii Josh si Benny Safdie, vine la Suceava direct din Competiția Oficiala Cannes 2017, iar in România filmul este distribuit de Voodoo Films.

În închiderea Les Films de Cannes a Suceava va putea fi urmărit filmul distins cu Premiul Un Certain Regard: A Man of Integrity/Lerd, cel de-al șaselea lungmetraj al unuia dintre cei mai reputați regizori iranieni, Mohammad Rasoulof. O drama realistă despre un fost învățător, Reza, care se retrage cu familia sa într-un sat în nordul Iranului pentru a duce o viață liniștită la țară, dar care este nevoit sa lupte cu o companie privată ce vrea să îi cumpere pământul la un pret mult mai mic.

Programul complet al Festivalului este disponibil pe filmedefestival.ro. Va reamintim ca intrarea este liberă!

Mai multe detalii despre festival si filmele incluse puteti afla tot pe filmedefestival.ro sau urmarind pagina de Facebook Les Films de Cannes a Bucarest.

Les Films de Cannes este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului, si este susținut de Renault.

Parteneri ai editiei locale Suceava: Sirtisa Consulting, FEROVALI, Tudia Lactate, Oscar Wilde Pub, Alexandria Librării, Elsaco, Novaoptic, Cai de Vis, Grup Muşatinii, SUCT, Hotel Imperium, Florăria Iris, Cofetăria Scala.

Cu sprijinul: Radio AS. Parteneri media: TV Plus, Bucovina TV, Intermedia TV, Monitorul de Suceava, Crai nou, News Bucovina, Obiectiv de Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *