Kinosaga pentru copii, 28 mai-1 iunie, cu intrare liberă (VIDEO)

Festivalul de filme pentru copii Kinosaga, între 28 mai și 1 iunie 2021 la Drobeta-Turnu Severin

Asociaţia ENKIDU anunță lansarea primei ediții a Festivalului de filme pentru copii Kinosaga ce va avea loc între 28 mai și 1 iunie la Palatul Culturii ‘Teodor Costescu’ din Drobeta-Turnu Severin.
Festivalul își propune să își întâmpine spectatorii mici și mari cu o selecție de filme, cluburi de lectură, ateliere și discuții.

Timp de cinci zile vor fi proiectate peste 25 de filme de scurtmetraj și lungmetraj, animație sau ficțiune din Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Germania, Olanda și România dintre care amintim:

🎬 Opinci – Cel mai bun scurtmetraj de animație la TIFF Transilvania 2019, Cea mai bună animație românească la Animest 2019; Cei mai duri din curtea școlii | De toffeste gutta – Premiul Publicului la Kristiansand IFF;

🎬 Cele mai bune | Vi ar bast | We Are the Best – Lorens Award la Goteborg Film Festival 2014, Cel mai bun film într-o limbă străină 2015 – Central Ohio Film Critics Association;

🎬 În pădurea Hakke | Dyrene i Hakkebakkeskogen – Cel mai bun film pentru copii în 2017 la Amanda Awards, Norvegia; Sune vs. Sune – selecţionat în 2019 la Berlinale; Heliu | Helium – premiat în 2014 cu Oscar pentru Cel mai bun film de scurtmetraj.

🎬 De la povestea lui Viggo din Gooseboy, un băiețel obsedat de jocurile video care va începe o aventură incredibilă alături de o gâscă vorbitoare, la cea a lui Chikara, un micuț japonez care își dorește să devină luptător de sumo, în ciuda faptului că e foarte emotiv, sau cea a istețului Iqbal (din Iqbal Farooq și rețeta secretă) care descoperă un exploziv ce poate cauza mult rău…

🎬 …la problemele în dragoste ale Annei din Iubire adevărată | Totally True Love sau frica de întuneric a lui Idunn (Lașul), toate poveștile din programul ediției de anul acesta îi vor încânta pe cei mici, vorbindu-le despre situații cu care s-ar putea confrunta și ei, într-un fel sau altul.

„Kinosaga s-a născut din dorințele celor peste 30 000 de copii care au participat la caravanele ENKIDU și care nu mai voiau să părăsească sălile de proiecție, cerând încă un film și încă unul. Pentru 5 zile vom fi într-un maraton de povești scrise și filmate, într-un carusel de emoții, suspans, lecții despre bucuria de a fi și de a rămâne copii” declară Ciprian Nedelcu – unul dintre organizatorii evenimentului.

Programul de proiecții este completat de ateliere și cluburi de lectură – unde copiii vor citi și discuta câteva dintre cărțile pe care le vor primi apoi cadou. Intrarea va fi liberă (este recomandată rezervarea la telefon 0775.219.199), întregul program putând fi deja consultat pe: cinematour.ro/program-kinosaga-film-festival

„Festivalul nostru nu e despre realitatea imediată în care copilăria poate fi o dramă. Încercăm, cu resursele pe care le avem, să contribuim la ceea ce ar trebui să însemne o copilărie normală, fericită.” adaugă Ciprian Nedelcu.

Mai multe despre eveniment puteți găsi și pe pagina de Facebook Kinosaga: facebook.com/KinosagaFF

Kinosaga este organizat de Asociația ENKIDU în parteneriat cu: Palatul Culturii ‘Teodor Costescu’ Drobeta-Turnu Severin, Ambasada Regatului Norvegiei la București, Norwegian Film Institute, Ambasada Danemarcei în România, Danish Film Institute, Ambasada Suediei la București, Swedish Institute, Swedish Film Institute.
Proiect co-finanțat de AFCN.
Partener de mobilitate: Autonom.

CineGhid este partener media al Kinosaga 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *