Judith State, de la „Sieranevada” lui Cristi Puiu la „Underground”

Judith State, dansatoare profesionistă și coregraf emergent, cunoscută publicului și ca actrita pentru rolul din Sieranevada, în regia lui Cristi Puiu, este protagonista clipului piesei „Underground”, semnată de Dreamology, un nou proiect muzical din România.

Despre colaborarea pentru clipul „Underground”, Judith State – nominalizată în 2017 la Premiile Gopo, la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar” – declară: „Am ascultat piesa băieților de la Dreamology și mi-a plăcut din prima secundă. Nu știam cine sunt, nici nu m-am gândit că sunt români și m-am bucurat când mi s-a spus că sunt o trupă proaspăt înființată și că ar vrea să facem clip pentru “Underground”. A fost unul dintre momentele acelea când totul se leagă: echipa care funcționează foarte bine (regizorul Marius Olteanu, directorul de imagine Luchian Ciobanu, actorul Idris Clate și cu mine), un spațiu mișto, o melodie care te inspiră. Am ascultat-o de multe ori înainte să filmăm, eram cu ea pe repeat și fiecare vers îmi oferea câteva variante de imagini. E extrem de important pentru mine “să văd lucruri” în timp ce ascult, asta se întâmplă atunci când muzica mă încarcă și cu piesa asta așa a fost, din plin. Ne-a plăcut de fapt tuturor, de asta ne-am și adunat la filmare și din joaca noastră de 4-5 ore a ieșit acest clip care mie îmi place mult și mă emoționează de fiecare dată când îl văd.”

Partenerul lui Judith din clipul „Underground” este Idris Clate, actor de teatru, dar care apare si in distributia filmului “Trei zile până la Crăciun” lansat in anul 2012.

Povestea proiectului muzical Dreamology începe în 2015 când Codrin Lazăr (chitarist, câștigător în 2017 al Premiului Gopo pentru „Cea mai bună muzică originală”) s-a întâlnit cu Edy Târâş (bas) și au scris mai multe piese împreună. Imediat a fost contactat Ede, solist și textier, care a rezonat cu proiectul, iar apoi s-au alăturat John Ciurea (tobe, trecut prin formatiile KUMM şi FiRMA), Ieronim Pogorilovschi (clape, Yellow Project, ex-Butterflies in My Stomach) și Sultan Nasser (electronics). Împreună au înregistrat single-ul „Underground”, piesă lansată oficial odată cu clipul regizat de Marius Olteanu (regizorul scurtmetrajului Scor alb, pe care intentioneaza sa-l dezvolte intr-un film de lungmetraj).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *