“Fukushima, mon amour”, premiat anul trecut la Berlinale, din 18 august la cinema

“Fukushima, dragostea mea / Fukushima, mon amour”, cea mai bună producție din 2016 în viziunea Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE) la Festivalul de Film de la Berlin, va rula în premieră în cinematografele românești de vineri, 18 august

Fukushima, mon amour” este o dramă care se derulează în alb-negru și relevă o poveste universală și poetică despre cum e să te lași purtat și să-ți reiei responsabilitatea asupra propriei vieți, din punctul în care o abandonasei deziluzionat. Înainte de premiera pe marile ecrane din toată țara, filmul se va putea vedea în avanpremieră la Cinema Elvira Popescu din București, miercuri, 16 august. Bilete AICI.

Marie, o tânără din Germania, dorind să se elibereze de povara problemelor personale, călătorește în regiunea Fukushima pentru a oferi ajutor persoanelor rămase fără locuințe după cutremurul catastrofic din 2011. Acolo o întâlnește pe Satomi, singura gheișă care a mai rămas în zonă și între cele două se creează o legătură specială. Prin Satomi, Marie își descoperă propriile nesiguranțe și află că cele două nu sunt pe atât de diferite pe cât credeau. Trailerul filmului AICI.

Inclus de “Taste of Cinema” în Top 25 Great Movies from 2016 That No One Talks About, filmul a mai obținut la Festivalul de Film de la Berlin, alături de Premiul CICAE, și al doilea loc la Premiul Publicului  în cadrul secțiunii Panorama, dar şi alte distincţii la nivel internaţional.

“Pe alocuri amuzant, chiar cu o tentă spre fantastic, filmul este departe de a fi banal” scrie Christophe Carriere (fost critic la revista Premiere) pentru săptămânalul francez L’Express.

Fukushima, mon amour” este cel mai recent film al lui Doris Dorrie. Regizoarea de origine germană a devenit cunoscută la nivel internațional cu “Hanami (Cherry Blossoms)”, care a concurat în 2008 pentru Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin.

Programul proiecțiilor din cinematografele din țară va fi publicat la data premierei, vineri, 18 august pe pagina de Facebook a distribuitorului (Clorofilm).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *