„Femei obișnuite”, din 2 iulie la cinema

Femei obișnuite, cu actrița americano-română Elina Lowensohn, coprodus de Ada Solomon

Femei obișnuite / Simple Women, debutul în film de lungmetraj al regizoarei italiene Chiara Malta, va fi lansat pe 2 iulie 2021 în cinematografele din ţară.

Produsă de Vivo Film și Rai Cinema Italia în coproducție cu microFILM și TVR, în colaborare cu nomada.solo, pelicula a avut avanpremiera națională în cadrul celei de-a 19-a ediții a Festivalului TIFF Transilvania şi va fi distribuită de microMULTILATERAL, cu sprijinul CNC România.

Lungmetrajul, care a avut premiera mondială în 2019 la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, are ca personaj principal o tânără și entuziastă regizoare. Federica hotărăște să facă un film despre și cu actrița care o fascinează din copilărie – Elina Lowensohn. Lucrurile însă nu decurg chiar atât de simplu precum și-ar dori ele.

Din distribuție fac parte Jasmine Trinca, Elina Lowensohn, Cosmina Olariu sau Ozana Oancea.

„Ani de zile am fost convinsă că Elina Lowensohn e o actriță din America. O văzusem în filmele lui Hal Hartley. Nu eram o fană, dar știam cine e: Elina Lowensohn, actriță americană. Într-o bună zi, ne-am cunoscut. Mi-a spus imediat că e româncă. Ce mi-a spus ea a răsunat în capul meu ca un refren obsedant: «Nu sunt o actriță americană, nu sunt cine crezi tu că sunt.» Filmul Simple Women a început în acel moment. Am construit filmul în jurul întrebării: «Ce se află în spatele unei imagini?», declară regizoarea Chiara Malta.

Scenariul este scris de Chiara Malta, Sebastien Laudenbach și Marco Pettenello, imaginea purtând semnătura lui Tudor Vladimir Panduru. Sunetul a fost realizat de Gianluca Scarlata, scenografia Massimiliano Nocente, costumele Loredana Buscemi, iar Ioachim Stroe și Giogio Franchini au semnat montajul. Producători sunt Marta Donzelli și Gregorio Paonessa, iar coproducător este Ada Solomon.

Chiara Malta s-a născut la Roma, iar din 2002 locuiește la Paris. A absolvit studii de film, teatru și media și a participat la Ateliers Varan. Filmul ei documentar Armando e la politica (2008) a avut premiera în deschiderea festivalului de film de la Torino și a fost difuzat de ZDF și Arte. A scris și regizat numeroase scurtmetraje, în care combină ficțiunea, animația și documentarul. Femei obișnuite / Simple Women, dezvoltat în cadrul unei rezidențe artistice Villa Medici, Roma, este primul ei lungmetraj.

Elina Lowensohn e o cosmopolită actriță americană, de origine română, care locuiește în prezent în Franța. Și-a început cariera la începutul anilor ’90, remarcându-se în faimoasele filme ale lui Hal Hartley Simple Men și Amateur, în Basquiat– ul lui Julian Schnabel, în Nadja lui Michael Almereyda sau în Lista lui Schindler semnat de Steven Spielberg. Femei obișnuite / Simple Women este cea de-a doua ei colaborare cu Chiara Malta, după scurtmetrajul din 2015, L’Existence selon Gabriel.

Femei obișnuite / Simple Women va fi proiectat începând din 2 iulie în București (Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Union, Cinema City AFI Cotroceni, Happy Cinema), Bistrița (Dacia – Centru Cultural), ClujNapoca (Cinema Victoria), Iași (Cinema Ateneu), Odobești (Casa de Cultură), Sibiu (CineGOLD), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta Cityplex), Slobozia (Casa de Cultură), Târgu Mureș (Cinema Arta). Programul detaliat poate fi consultat AICI.

Femei obișnuite / Simple Women este o producție realizată cu sprijinul Guvernului României și finanțat de Dr. Oetker, United Romanian Breweries Bereprod, Bilka Steel, Unicredit Romania, Avon Cosmetics Romania, MediaCom, Publicis Media Groupe Bucharest.

CineGhid este partener media al acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.