Editia aniversara ANONIMUL 15, cu invitat special Emir Baigazin (6-12 august)

ANONIMUL IIFF 15 se va desfășura în perioada 6-12 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării

Emir Baigazin a debutat fulminant cu HARMONY LESSONS, care a avut premiera în Competiția Oficială a Festivalului de Film de la Berlin 2013, unde filmul a și câștigat Ursul de Argint pentru Contribuție Artistică Extraordinară pentru Imaginea semnată de Aziz Zhambakiyev. Ursul de Argint a fost acordat în același an în care Ursul de Aur a fost câștigat de Poziția copilului, în regia lui Călin Peter Netzer. Tot în 2013, HARMONY LESSONS a fost inclus în Competiția ANONIMUL 10 și s-a clasat pe locul 2 în preferințele spectatorilor exprimate prin vot.

Cu cel de al doilea său film, THE WOUNDED ANGEL, pe care l-a scris, regizat și montat, Emir Baigazin s-a întors la Festivalul de Film de la Berlin 2016, în secțiunea Panorama.

Mai mult, cel mai recent film semnat Emir Baigazin, THE RIVER va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, în cadrul Competiției Orizzonti, la doar câteva săptămâni dupa prezența în România a regizorului la ANONIMUL 15.

HARMONY LESSONS, THE WOUNDED ANGEL și THE RIVER au fost gândite și anunțate încă de la început ca fiind părți ale unei trilogii despre adolescenți și relația lor complexă cu lumea.

În paralel cu producţia la proaspătul THE RIVER, Emir Baigazin a lucrat ca regizor și producător pentru filmul WOULD YOU LIKE TO STARGAZE, care va avea premiera mondială în cadrul ANONIMUL 15, în ultima seară de Festival.

La Festival, alături de Emir Baigazin, va fi prezentă și Aidana Kozhageldina, scenograful și creatorul de costume al filmului WOULD YOU LIKE TO STARGAZE.

Emir Baigazin va primi în cadrul Festivalului Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. WOULD YOU LIKE TO STARGAZE, THE WOUNDED ANGEL și HARMONY LESSONS vor fi cele 3 titluri prezentate publicului, iar filmele sale vor fi urmate de sesiuni de întrebări. Emir Baigazin va susține, de asemenea, un seminar la Festival sâmbătă, 11 august.

“Dedicăm anul acesta Festivalul unui cineast extraordinar pe care l-am descoperit încă de la debut, acum 5 ani, l-am urmărit de-a lungul anilor pentru a-i acorda anul acesta Trofeul pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. Emir Baigazin este un cineast tânăr, care a avut atâtea să ne spună prin filmele sale încă de la început, care ne oferă atât de mult nouă, spectatorilor săi și cu siguranță ne va mai atrage în universul său atât de special, de inspiraţional și de provocator”. (Miruna Berescu, director ANONIMUL)

Accesul este gratuit la toate filmele și evenimentele ANONIMUL 15. Detalii: festival-anonimul.ro

SILVA prezintă ediția a 15-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii, CNC și UCIN.

Sponsori principali: E.ON, LIDL

Sponsori: Bristot România, HBO România, TNT România, Fundația9

Parteneri principali: Green Village, Green Dolphin Camping, Nova Travel, IT Smart Distribution, TNT TV România

Parteneri: Panasonic, TAROM, Novotel Bucarest City Centre, Hotel Ibis Gara de Nord, Asociaţia “Ivan Patzaichin – Mila 23”, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Film Festival, iCover, Evergreen Concept, Zeedo, Pepsi, Bucovina, Domeniile Urlați, Jagermeister, Martini, Mouton Cadet, True

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *