Ecranele cinematografelor de la noi “În flăcări”, din 17 mai

Filmul de suspans psihologic premiat la Cannes, în regia lui Lee Chang-dong, se lansează în România

„Brutal și splendid” – Los Angeles Times

„Seducător și tulburător” – Vox

„Genial” – The New York Times

„Captivant, fulgerător”– The Playlist

„Un film de suspans cum nu vei mai vedea anul acesta” – ScreenAnarchy

Acestea sunt doar o parte dintre aprecierile filmului În flăcări/ Burning/ Beoning  în regia lui Lee Chang-dong, prima ecranizare a unei povestiri scrise în 1983 de către celebrul autor japonez Haruki Murakami. Filmul va intra în cinematografele din ţară începând cu 17 mai 2019 și este distribuit de Voodoo Films.

În flăcări a făcut istorie la Cannes, unde a primit Premiul juriului FIPRESCI pentru Cel mai bun film și Premiul Vulcan, pentru scenografie și reușind să devină totodată cel mai bine cotat film de către criticii ScreenDaily, din istoria Festivalului de la Cannes. Cei 10 criticii ai revistei i-au acordat o medie de 3.8, În flăcări depășind astfel recordul (3.7) obținut acum doi ani de Toni Erdmann, regizat de Maren Ade.

Totodată, Tim Grierson de la ScreenDaily scria despre regizorul Lee Chang-dong că „a venit să dea foc competiției de la Cannes” cu cel mai recent film al său. Tot el afirmă că filmul este „devastator… de o complexitate și un mister pătrunzătoare”.

Inspirat din povestirea scurtă „Arderea hambarelor” de Haruki Murakami, care face parte din volumul „Elefantul a dispărut” (Polirom, 2015), În flăcări este un suspans psihologic, cu accente romantice, în care un scriitor aspirant și un tip bogat devin rivali pentru dragostea aceleiași fete. În timpul unei livrări, Jongsu, un curier, interpretat de actorul Yoo Ah-in, dă din întâmplare peste Haemi (Jeon Jong-seo), care locuia pe vremuri în cartierul lui. Haemi îl roagă să aibă grijă de pisica ei, cât timp va călători în Africa. La întoarcere, i-l prezintă pe Ben (Steven Yeun), un tip misterios pe care l-a întâlnit în călătorie. Într-o zi, Ben îi povestește lui Jongsu despre pasiune sa cât se poate de neobișnuită.

În distribuție se află actorul Steven Yeun, starul de Hollywood cunoscut datorită rolului din celebrul serial The Walking Dead. Partitura actoricească din În flăcări reprezintă un străin enigmatic, cu un stil de viață luxos, Yeun declarând că a fost pentru el „o provocare minunată” și a marcat desprinderea temporară de personajele pe care le-a interpretat în trecut. Vedeta declara și că Lee Chang-dong este „unul dintre eroii” lui și că „îi menționa numele fără să se gândească vreodată că va fi pe unul dintre platourile sale de filmare.”

Lee Chang-dong și-a început cariera în teatru la vârsta de 20 de ani și apoi a lucrat ca scriitor și scenarist. Și-a făcut debutul în regie de film în 1997, toate cele şase filme ale lui de până acum fiind apreciate în Europa, premiate cu precădere la Cannes. În 2003, a fost numit Ministru al Culturii și Turismului în Coreea de Sud.

În flăcări va fi lansat în România de Voodoo Films începând cu 17 mai și va putea fi văzut în București, Botoșani, Bistrița, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța, Brașov, Pitești, Piatra Neamț, Târgu Mureș, Târgu Jiu, Slobozia, Bârlad, Sfântu Gheorghe, Arad.

CineGhid este partener media al acestui film!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *