“Decizia de a pleca” – suspans, dragoste și dorință, de vineri

Decision to Leave, un film coreean la cinema, din 17 februarie

Decizia de a pleca / Decision to Leave, un film de suspans care i-a adus la cea mai recentă ediție de Cannes premiul pentru regie cineastului Park Chan-wook, are premiera în cinematografele din România din data de 17 februarie, distribuit de Independența Film.

Filmul (TRAILER) spune povestea unui polițist care devine atras de suspecta principală dintr-un caz de crimă.

Consacrat pentru filmele sale care abundă în scene ultra-violente, Park Chan-wook și-a suprins fanii cu această poveste de dragoste modernă cu elemente neo-noir, în care dă o nouă turnură unei clasice povești despre dragoste și obsesie.

Hae-jun, un detectiv cu experiență, investighează moartea suspectă a unui bărbat prăbușit de pe vârful unui munte. A sărit sau a fost împins? Când detectivul Hae-jun ajunge la fața locului, începe să o suspecteze pe soția acestuia, Seo-rae (Tang Wei). Dar pe măsură ce sapă mai adânc în anchetă, detectivul se trezește tot mai atras de tânăra văduvă.

Decizia de a pleca este o sofisticată poveste de dragoste care nu caută un vinovat sau răspunsuri concrete la misterele propuse, ci oferă spectatorilor un amestec de tensiune, dorință și emoții subtile: „Am vrut să creez o poveste de dragoste în care nimeni nu spune te iubesc. Este un film despre ceea ce nu este spus, ci observat”, a declarat regizorul.

Întrebat care a fost sursa de inspirație a filmul, Park Chan-wook a spus că și-a dorit să facă un film care să conțină două versiuni, cea originală și cea modernă, a unei cunoscute melodii coreene – «The Mist», care se regăsește pe coloana sonoră a filmului: „Firește, mi-am imaginat că trebuie să fie o poveste de dragoste care se întâmplă într-un oraș învăluit în ceață. În al doilea rând, am vrut să fac un film al cărui personaj principal să fie asemănător detectivului meu favorit, Martin Beck, din celebra serie suedeză de romane polițiste. Am vrut un detectiv care să fie blând, tăcut, curat, politicos și bun. Cele două idei s-au contopit și dezvoltat într-o discuție pe care am avut-o cu Chung Seo-kyung și, treptat, a început să capete formă”.

Park Chan-wook a mai colaborat anterior cu scenarista Chung Seo-kyung și la alte pelicule. Colaborarea de anul acesta – Decizia de a pleca – a strâns și nominalizări la BAFTA, Globurile de Aur, prezența pe lista scurtă la Oscaruri, dar și selecții la

Park Hae-il, detectivul Hae-jun în Decizia de a pleca, este cunoscut pentru o largă paletă de roluri interpretate de-a lungul timpului, de la filme de acțiune, drame până la filme de epocă. Printre rolurile sale memorabile se regăsesc cele din filmele lui Bong Joon-ho, cum ar fi Memories of Murder (2003).

Tang Wei, actrița chineză care o interpretează pe văduva Seo-rae, s-a remarcat în 2007 în Lust, Caution, filmul regizorului taiwanez Ang Lee. Este câștigătoare a nenumărate premii, printre care un premiu la Cannes, dar și o nominalizare la BAFTA în 2008.

În Franța, Decision to Leave a vândut peste 150.000 de bilete la cinema, doar în primele două săptămâni.

Decizia de a pleca / Decision to Leave va fi proiectat începând din 17 februarie, la București și în țară. Programul detaliat poate fi consultat AICI.

CineGhid este partener media al lansării acestui film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.