Concurs: Scrie un scenariu pentru Anamaria Marinca & Vlad Ivanov (ÎNCHEIAT)

Scrie un scenariu pentru Anamaria Marinca & Vlad Ivanov şi trimite-l până pe 8 martie

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cea de-a 2-a ediție a concursului de scenarii: WRITE A SCREENPLAY FOR / SCRIE UN SCENARIU PENTRU, lansat cu ocazia ediției a patra a American Independent Film Festival, ce va avea loc în București, în perioada 2430 aprilie 2020. Prima ediție a concursului a avut loc anul trecut și l-a avut ca invitat special pe actorul de origine română Sebastian Stan.

Anul acesta, organizatorii i-au invitat pe actorii români Anamaria Marinca și Vlad Ivanov, pentru a inspira scenariști de limba română, experimentați sau începători, să-și trimită propunerile (outline-uri) până pe 8 martie 2020, la adresa: info@cinemascop.eu

Outline-ul (structură generală parţial detaliată) poate fi scris fie pentru filme de lungmetraj ficțiune, fie pentru o mini-serie TV de 6 episoade. Atât proiectele de lungmetraj, cât și cele de mini-serie TV, trebuie să îi aibă pe unul dintre cei doi actori, sau pe amândoi, în roluri principale. Un juriu format din echipa HBO, alături de scenaristul Alexandru Baciu, va analiza toate propunerile primite și va alege o listă scurtă de proiecte rămase în concurs.

Autorii proiectelor aflate pe lista scurtă vor fi invitați la o sesiune de prezentare în perioada 1012 aprilie, la București, urmând ca finaliștii să fie anunțați public pe 24 aprilie, în cadrul galei de deschidere a festivalului American Independent Film Festival. Pe durata festivalului, între 24 și 30 aprilie, aceștia vor participa la o serie de ateliere, unde proiectele lor vor fi dezvoltate cu consilierea unor script doctors.

Invitații speciali ai acestei ediții, actorii Anamaria Marinca și Vlad Ivanov, împreună cu specialiști în domeniu, vor analiza proiectele finaliștilor și vor alege câștigătorii – propunerile pe care le-ar vedea dezvoltate ca scenarii. Pe data de 30 aprilie 2020, câștigătorii vor fi anunțați public la gala de închidere a festivalului American Independent Film Festival.

HBO Europe și Asociația Cinemascop vor susține dezvoltarea proiectelor alese până la faza de scenariu. Regulamentul concursului și detalii pe: filmedefestival.ro/wsf

La prima ediție a concursului Write a Screenplay For din 2019, peste 200 de autori și-au înscris creațiile în concurs, iar proiectele câștigătoare au fost lungmetrajul Câini care latră de la distanță, de Andrei Epure, și mini-seria Uruc, de Alexandru Molico.

Născută în Iași, Anamaria Marinca şi-a făcut debutul în mini-seria Sex Traffic, pentru care a câștigat Premiul BAFTA pentru Cea mai bună actriță. Anamaria este cunoscută mai ales pentru rolul din 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, film laureat cu Palme d’Or la Cannes, în regia lui Cristian Mungiu. A apărut şi în producţia lui Francis Ford Coppola, Youth without Youth, iar în 2014 a jucat alături de Brad Pitt și Shia LaBeouf în Fury.

Născut în Botoșani, într-o familie cu origini lipovenești, Vlad Ivanov a primit recunoaşterea internaţională odată cu rolul principal din acelaşi 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, în 2007. S-a întors de nenumărate ori la Cannes: în 2009 cu roluri în filmele Polițist, adjectiv, de Corneliu Porumboiu, și Amintiri din epoca de aur, de Cristian Mungiu, iar în 2010 și 2012 cu roluri în filmele My Joy și In the Fog de Sergei Loznitsa. În 2016, actorul a putut fi văzut pe marile ecrane de pe Croazetă în trei filme din selecția oficială, Bacalaureat, de Cristian Mungiu, Toni Erdmann, de Maren Ade, și Câini, de Bogdan Mirică.

Inițiat în 2017, American Independent Film Festival este un festival de film, cultură și stil de viaţă american, care își propune să folosească popularitatea cinematografului, dar și cea a valorilor culturale propagate de acesta, pentru a îndeplini obiective culturale, educative, umanitare si formative în rândurile publicului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *