CinePOLSKA 2018 la Târgu Mureș | Recomandari (23-25 martie)

Cele mai interesante filme poloneze vor putea fi văzute la cinematograful Arta din Târgu Mureș, până pe 25 martie, în cadrul festivalului CinePOLSKA

Festivalul de film CinePOLSKA este singura ocazie din an la Târgu Mureș pentru a vedea cele mai noi pelicule poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume. După proiecțiile de la București și Chișinău desfășurate în toamna anului trecut, filmele pornesc acum la drum către alte orașe, CinePOLSKA sosind acum la Târgu Mureș, dupa un popas deja facut luna aceasta la Galați. În perioada 30 martie-1 aprilie, proiecțiile se vor muta în Republica Moldova!

Festivalul CinePOLSKA are loc la Târgu Mureș în perioada 22-25 martie, la Cinema Arta (P-ța Trandafirilor nr. 35-37). Toate filmele vor avea subtitrare în limba română, iar biletul de intrare va costa 5 lei.

RECOMANDARI:

• vineri, 23.03.2018, ora 20:00 – Maria Sklodowska-Curie. Curajul de a cunoaște / Marie Curie (2016, regia Marie Noelle)
Vârsta recomandată: peste 13 ani.

Filmul urmărește cea mai prolifica perioada a renumitei savante poloneze, concentrându-se asupra vieții romantice a lui Curie și a luptelor purtate de aceasta ca femeie. Marie Curie a reușit să obțină succese uriașe admirate de însuși Albert Einstein, cu care se împrietenise.

• duminica, 25.03.2018, ora 20:00 – Imaginea de apoi / Powidoki / Afterimage (2016, regia Andrzej Wajda)
Vârsta recomandată: peste 15 ani.

A fost selectia Poloniei pentru premiile Oscar 2017. Este ultimul film al regretatului cineast Andrzej Wajda!
Un trailer puteti vedea AICI.

Organizatorul festivalului este Institutul Polonez din București, în colaborare cu Asociația K’Arte din Târgu Mureș.

Autoarea vizualului CinePOLSKA 2017-2018 este Sorina ‘Vazelina’ Vasilescu, o tânără graficiană și realizatoare de benzi desenate din Timișoara.

One thought on “CinePOLSKA 2018 la Târgu Mureș | Recomandari (23-25 martie)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *