CinePOLSKA 2018 la Bălţi (R. Moldova), cu intrare libera | Recomandari (30 martie-1 aprilie)

Cele mai interesante filme poloneze vor putea fi văzute la Biblioteca Științifică Universitară a Universității de Stat Alecu Russo din Bălți, în perioada 30 martie-1 aprilie

Festivalul de film CinePOLSKA este singura ocazie din an pentru a vedea la Bălți cele mai noi pelicule poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume. După proiecțiile de la București și Chișinău din toamna anului trecut, respectiv Galați și Târgu Mureș de luna aceasta, filmele ajung si în Republica Moldova – la Bălți.

La Bălți, Festivalul CinePOLSKA va avea loc  în perioada 30 martie-1 aprilie 2018, în sala de conferințe a Bibliotecii Științifice Universitare din cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” (str. Pușkin nr. 38). Toate filmele vor avea subtitrare în limba română, iar intrarea va fi liberă.

RECOMANDARI:

• vineri, 30.03.2018, ora 15:00 – Imaginea de apoi / Powidoki / Afterimage (2016, regia Andrzej Wajda)
Vârsta recomandată: peste 15 ani.

A fost selectia Poloniei pentru premiile Oscar 2017. Este ultimul film al regretatului cineast Andrzej Wajda!
Un trailer puteti vedea AICI.

• duminica, 1.04.2018, ora 15:00 – Maria Sklodowska-Curie. Curajul de a cunoaște / Marie Curie (2016, regia Marie Noelle)
Vârsta recomandată: peste 13 ani.

Filmul urmărește cea mai prolifica perioada a renumitei savante poloneze, concentrându-se asupra vieții romantice a lui Curie și a luptelor purtate de aceasta ca femeie. Marie Curie a reușit să obțină succese uriașe admirate de însuși Albert Einstein, cu care se împrietenise.

Organizatorul festivalului este Institutul Polonez din București, în colaborare cu Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți.

Autoarea vizualului CinePOLSKA 2017-2018 este Sorina ‘Vazelina’ Vasilescu, o tânără graficiană și realizatoare de benzi desenate din Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *