Caravana Docuart la Târgu Jiu, cu intrare libera | Recomandari 22-23 martie (VIDEO)

Caravana Docuart se întoarce pentru al 3-lea an consecutiv la Târgu Jiu, pentru a aduce o nouă serie de filme premiate la Docuart Fest

#oameniidocumentarului  sunt invitați să ia parte in Târgu Jiu la două zile de proiecții, pe 22 și 23 martie – la Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale (FSMC), parter, Amfiteatrul I (sala 016), Cal. Eroilor nr. 30 – alături de regizorii și realizatorii filmelor.

În 2018, Caravana Docuart a adaugat destinații noi pe hartă, urmărindu-și țelul de a aduce filmul documentar românesc în 10 orașe, în mod special în zone în care fenomenul cinematografic este aproape inexistent.

Selecția de filme recente este relevantă pentru peisajul actual de film documentar românesc, reunind atât regizori la debut, cât și pe cei cu experiență.

Nu uitati, intrarea în lumea documentarului este liberă!

Recomandari joi, 22 martie:
► 18:20 Mereu pe fugă, dar nu și astăzi R: Ioana Grigore / 2017
“O poveste neașteptată, într-un mediu și mai neașteptat. Filmul dezvăluie cum reușește un primar mai nonconformist să motiveze un întreg sat, într-o practică ecologică. Un exemplu de bună acțiune civică, ce schimbă viața unui puști și prin el a întregii sale familii.”

► 19:00 Variațiuni pe un nume R: Violeta Gorgos / 2016
Seara continua cu cel mai bun film documentar de televiziune laureat București Docuart Fest – Variațiuni pe un nume – realizat de Violeta Gorgos. Este povestea incredibila a unui fotbalist (nascut in România anului 1920, in Grimăncăuți, azi Republica Moldova
) din perioada interbelică, care a fost primul român care a jucat la FC Barcelona și Internazionale Milano.

► 20:30 Varză, cartofi și alți demoni R: Șerban Georgescu / 2016
Prima seara se încheie cu câștigătorul marelui premiu București Docuart Fest – Varză, cartofi și alți demoni (regia Șerban Georgescu): “1 sat, 1.000 de tractoare, 100.000 de tone de varză și cartofi în fiecare an, din care cea mai mare parte se îngroapă în pământ. În Lungulețu, sat din apropierea Bucureştiului, 1000 de agricultori așteaptă an de an în piața locală să își vândă cele peste 100.000 de tone de varză. La finalul zilei, au de ales între a vinde pe nimic sau a îngropa recolta. O satiră a realităților curente din agricultura europeană narată de regizorul însuși, cu foarte mult umor.”

Un trailer puteti vedea AICI.

 

Recomandari vineri, 23 martie:
► 18:30 O viaţă ratată R: Eugeniu Bocancea / 2016
Prima recomandare din ultima zi este un scurtmetraj studențesc premiat anul trecut la Docuart Fest pentru cel mai bun montaj, O viață ratată. În regia lui Eugeniu Bocancea, povestea vorbește despre istoria de rezistență a unui național țărănist în fața represiunilor regimului comunist din România.

Image result for O viață ratată. În regia lui Eugeniu Bocancea

► 19:15 Rise Up R: Adrian Moisoiu, Marius Mihordescu / 2017
(film nerecomandat spectatorilor sub 16 ani)
“Un taximetrist bucureştean are mustrări de conştiinţă în timp ce îşi rememorează viaţa, alergând cu maşina după clienţi, în săptămâna premergătoare unei intervenţii chirurgicale.”


► 19:45 Camera obscura R: Gheorghe Preda / 2016
“Într-o vreme în care nu existau aparate de filmat în comerț, când realizatorii de film uscau deseori pelicula pe fereastra trenurilor, în drum spre festivalurile de profil, o opțiune erau cinecluburile.”

Un trailer si o scurta cronica gasiti AICI.

____________________

Caravana Docuart sprijină sectorul cultural și face accesibile produse cinematografice românești de calitate în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează.
Caravana Docuart reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Traseul caravanei il puteti vedea pe caravana.docuart.ro. Caravana Docuart 2018 si-a derulat deja periplul cinematografic prin Brașov si Sibiu!

Organizator: Asociația Docuart
Cofinanțat: Ministerul Culturii, CNC

Sponsor principal: BMW Group
Sponsor: Hotel Davios Târgu Jiu
Parteneri: Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Jiu, Universitatea Constantin Brâncuși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *