Caravana Docuart la Brașov, cu filme premiate si aplaudate (intrare libera) | Recomandari 15-16 martie (VIDEO)

Caravana Docuart proiectează pe 15 și 16 martie filme documentare premiate și aplaudate

Caravana Docuart invită #oameniidocumentarului să ia parte la două zile de proiecții, pe 15 și 16 martie, la Cinemateca Patria din Brașov, alături de regizorii și realizatorii filmelor.

Caravana Docuart se întoarce pentru al 5-lea an consecutiv la Brașov, acolo unde aduce o nouă serie de producții premiate și aplaudate la cea mai recenta ediție a festivalului filmului documentar românesc, București Docuart Fest (BDF).

În 2018, evenimentul adaugă destinații noi pe hartă, urmărindu-și țelul de a aduce filmul documentar românesc în 10 orașe, în mod special în zone în care fenomenul cinematografic este aproape inexistent.

Selecția de filme recente este relevantă pentru peisajul actual de film documentar românesc, reunind atât regizori la debut, cât și pe cei cu experiență.

Nu uitati, intrarea în lumea documentarului este liberă!

Recomandari joi, 15 martie:
De la ora 19:15 urmărim câștigătorul marelui premiu BDF – Varză, cartofi și alți demoni (regia Șerban Georgescu): “1 sat, 1.000 de tractoare, 100.000 de tone de varză și cartofi în fiecare an, din care cea mai mare parte se îngroapă în pământ. În Lungulețu, sat din apropierea Bucureştiului, 1000 de agricultori așteaptă an de an în piața locală să își vândă cele peste 100.000 de tone de varză. La finalul zilei, au de ales între a vinde pe nimic sau a îngropa recolta. O satiră a realităților curente din agricultura europeană narată de regizorul însuși, cu foarte mult umor.”
Un trailer puteti vedea AICI.

Prima seara se încheie cu cel mai bun film documentar de televiziune laureat BDF – Variațiuni pe un nume – realizat de Violeta Gorgos. Este povestea incredibila a unui fotbalist (nascut in România anului 1920, in Grimăncăuți, azi Republica Moldova) din perioada interbelică, care a fost primul român care a jucat la FC Barcelona și Internazionale Milano.

► 19:15 Varză, cartofi și alți demoni R: Șerban Georgescu / 2016
► 20:30 Variațiuni pe un nume R: Violeta Gorgos / 2016

 

Recomandari vineri, 16 martie:
Programul ultimei zile debutează la ora 18:00 cu scurtmetrajul studențesc premiat pentru cel mai bun montaj, O viață ratată. În regia lui Eugeniu Bocancea, povestea vorbește despre istoria de rezistență a unui național țărănist în fața represiunilor regimului comunist din România.

Image result for O viață ratată. În regia lui Eugeniu Bocancea

La 18:30 rulează Bune și blânde (regia Florin Andreescu), un film despre o lume pe cale de dispariție în care un mod de viață este supus testului timpului.

De la ora 19:20 ne întâlnim cu Ion Donică și documentarul său premiat pentru cea mai bună regie, Momente de tăcere, o descoperire a emoțiilor reale ale vieții omenești. La finalul fiecărei proiecții vom intra în culisele poveștii prin intervenția celor 3 regizori prezenți.

Ultimul film documentar al serii este spectaculos prin subiect – viețile de zi cu zi a 3 garderobieri care își desfășoară activitatea în 3 opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano și Opera din Odesa – dar și prin imaginea pentru care a luat premiu în cadrul BDF 2017: Secondo me, regizat de Pavel Cuzuioc.

► 18:00 O viaţă ratată R: Eugeniu Bocancea / 2016
► 18:30 Bune și blânde R: Florin Andreescu / 2017
► 19:20 Momente de tăcere R: Ion Donică / 2017
► 20:30 Secondo me R: Pavel Cuzuioc / 2016

____________________

Caravana Docuart sprijină sectorul cultural și face accesibile produse cinematografice românești de calitate în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează.
Caravana Docuart reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Traseul caravanei il puteti vedea pe caravana.docuart.ro. Următoarea oprire este la Sibiu!

Organizator: Asociația Docuart
Cofinanțat: Ministerul Culturii, CNC

Sponsor principal: BMW Group
Sponsor: Casa Iacob / Brașov
Parteneri: Primăria Municipiului Brașov, Sala Patria, ARTBURG
Parteneri media locali: Monitorul Expres, Brașovul Tău, Karpaten Rundschau, Deutsche Zeitung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *