Călătoria fantastică a Maronei ❤ începe la Animest 2019

Filmul va intra în cinematografe din 4 octombrie, odată cu lansarea din deschiderea Animest

Ajunsă la vârsta adolescenței, oița Animest devine și mai îndrăzneață la cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație (413 octombrie, București). Anim’est devine Animest, iar mascota festivalului ajunge să se identifice cu fiecare dintre spectatorii care au crezut în ea, relansând, într-o nouă formulă, apelul la unitate, curaj și libertate de exprimare artistică.

O selecție puternică de titluri noi și abordări curajoase susține apelul la unitate pe care Animest îl lansează în acest an. Puterea pe care actul creației o manifestă în societate se coagulează astfel într-un mesaj simplu: United Sheep, United@Cinema!

Conceptul campaniei de imagine Animest.14 este realizat de directorul creativ Marius Roșu.

Aventura cățelușei cu nasul în formă de ❤ începe la Animest! O lecție de iubire necondiționată, oferită cu măiestrie și multă emoție, Călătoria fantastică a Maronei deschide cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Animație Animest printr-o proiecție-eveniment, programată pe 4 octombrie. Aventura Maronei va rula pe marele ecran, în versiunea originală (în limba franceză), pentru prima dată în România, la Cinema City, în AFI Cotroceni. De la ora 19:30, publicul de toate vârstele este invitat să cunoască fabuloasa poveste a cățelușei cu nasul în formă de inimă, în prezența regizoarei Anca Damian, a co-producătorul francez Ron Dyens și a echipei filmului.

Cel de-al treilea lungmetraj de animație semnat de Anca Damian a avut premiera internațională în luna iunie, la Annecy, cel mai mare Festival de Film de Animație din lume, unde filmul a fost inclus în competiția oficială. Criticii nu au întârziat să reacționeze și s-au declarat impresionați nu numai de stilurile de animație îmbinate într-o manieră inedită, ci și de povestea captivantă a protagonistei, o cățelușă născută în urma unei povești de iubire dintre un dog argentinian și o metisă atrăgătoare, ce lasă urme profunde în viețile stăpânilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor. După un accident, ea își amintește de fiecare dintre ei și de iubirea necondiționată pe care le-a purtat-o, indiferent de confortul pe care l-a găsit în căminele lor sau de multele nume pe care i le-au dat.

“Povestit cu șarm, înțelepciune și imaginație, acest film de familie aduce un farmec aparte care poate traversa generații întregi”, remarcă publicația ScreenDaily, în timp ce Hollywood Reporter apreciază ,,imaginile care se transformă constant prin noi forme și culori”.

Filmul este o producție Belgia – Franța – România,  iar scenariul poveștii este semnat de Anghel Damian, după o idee a Ancăi Damian. Talentatul ilustrator belgian Brecht Evens este creatorul personajelor și cel care a reușit, prin imagini 2D și 3D, să redea lumea magică și plină de aventuri a Maronei, incluzând casele temporare, zonele întunecate, aleile, fricile și visele cățelușei.

În România, filmul este distribuit de Aparte Film și va intra în cinematografe din 4 octombrie, odată cu lansarea din deschiderea Animest.

Cea de-a paisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest va avea loc în perioada 413 octombrie 2019 la București.

Animest e singurul festival din România care propune filme pentru Premiul Oscar®: începând cu 2017, câștigătorul Trofeului Animest intră automat pe lista lungă de nominalizări la Premiul Oscar®, în categoria Cel mai bun scurtmetraj de animație, votată de membrii Academiei Americane de Film®.

Festivalul este cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene și AFCN, CNC, ICR, UCIN.

Cu sprijinul: Institutul Francez, Forumul Cultural Austriac, British Council, Institutul Cervantes, Estonian Film Institute, Muzeul de Artă Recentă, KUBE Musette, Groupama Asigurări, Cinema City

CineGhid este partener media al filmului Călătoria fantastică a Maronei!

One thought on “Călătoria fantastică a Maronei ❤ începe la Animest 2019”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *