Bucharest Art Film Festival 2020 în aer liber, cu intrare gratuită (VIDEO)

Bucharest Art Film Festival – ediția V – 24-26 septembrie, la Palatul Mogoșoaia

Docuart și Ambasada Israelului în România anunță a 5-a ediția a festivalului de film de(spre) artă Bucharest Art Film Festival (BAFF), ce va avea loc în perioada 24 – 26 septembrie 2020, la Palatul Mogoșoaia.

„Ultimele luni au fost pline de provocări, dar indiferent de situațiile în care ne regăsim, cultura este mereu cea mai bună evadare. Cultura este hrană pentru suflet. Pentru Israel, aceste zile reprezintă și un început, fiindcă am sărbătorit de curând un nou an evreiesc. Un an în care pornim cu optimism și speranță și pe care ne bucurăm să îl inaugurăm cu prezența noastră ca țară invitată a Festivalului de Film de(spre) Artă. Vă așteptăm și vă urăm cu căldură «Vizionare plăcută» tuturor!” transmite Excelența Sa, David Saranga – Ambasador al Israelului în România.

Evenimentul își propune să aducă la lumină unele dintre cele mai bune filme din întreaga lume despre artă, fotografie, colecționari și artiști din toate mediile. Această ediție este dedicată culturii israeliene și vă invită să descoperiți poveștile unor personaje incredibile, precum Shaike Ophir, Jacqueline Kahanoff ori Lea Gottlieb, care și-au lăsat amprenta în lumea artistică.

„Selecția filmelor a fost astfel gândită încât să aducă în prim-plan personalități cât mai distincte din arii artistice și culturale conexe; prezentând prin intermediul diferitelor tipuri de documentar portrete contextualizate ale unor figuri literare, cinematografice, fotografice israeliene cu rezonanță internațională, și cu inserții de film experimental”, spune Ana Negoiță, director artistic al festivalului.

Deschiderea festivalului are loc joi, 24 septembrie, de la ora 19:30, în decorul splendid al Palatelor Brâncovenești de la Mogoșoaia cu Shai K. (regia Ari Davidovich / 2019), film documentar ce prezintă povestea nespusă a lui Shaike Ophir, cunoscut și sub numele de „Charlie Chaplin israelian”.

• A doua zi de proiecții, 25 septembrie, propune seara, de la 20:15, filmul documentar care ne-o prezintă pe fascinanta scriitoare și filosoafă Jacqueline Shohet Kahanoff, Levantine (r. Rafael Balulu / 2019). Regizorul urmărește traseele lui Jacqueline, prin întâlniri cu prietenii ei, acum vârstnici, din Paris, dar și intelectuali remarcabili din Israel.

• Sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 19:00, seria nocturnelor cu filme de(spre) artă se încheie cu Mrs. G (r. Dalit Kimor / 2019), film în care o cunoaștem pe Lea Gottlieb, o legendară creatoare de modă, fondator și proprietar al imperiului costumelor de baie Gottex.

• Ultima proiecție vă prezintă un film documentar experimental interesant construit prin montaj audio-video, cu focus pe estetica urâtului, tocmai pentru a aduce în prim-plan acele elemente din realitate care compun un discurs meditativ despre degradare, perisabilitate sau efemeritate: Spații abandonate (r. Jozsef Laszlo / 2018). Filmul a fost laureat cu premiul pentru cel mai bun montaj în cadrul Docuart Fest 2018.

La ediţia BAFF din acest an mai este proiectat şi Tatăl meu, Imre.

  • Evenimente organizate cu respectarea măsurilor de prevenire COVID-19.

Mai multe detalii pe site-ul ArtFilmFestival.ro și pe pagină de Facebook Bucharest Art Film Festival.

Bucharest Art FF este organizat de Docuart în parteneriat cu Ambasada Israelului în România și Centrul de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”.
Sponsori: Aqua Carpatica, Sâmburești
Parteneri: Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti, Primăria Municipiului București

CineGhid este partener media al Bucharest Art FF 2020!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *