A 13-a editie a Festivalului International de Film București (28 iunie-2 iulie)

Proiectii speciale si filme in premiera nationala la cea de-a 13-a editie a Festivalului International de Film București

Cea mai norocoasa ediție 🙂 a BIFF – Festivalul International de Film București – va avea loc intre 28 iunie si 2 iulie 2017, la Cinema Elvira Popescu si Cinema Muzeul Țăranului, si va aduce impreuna, asemenea editiilor anterioare, nume si titluri importante din cinematografia mondiala.

BIFF este un eveniment care surprinde placut an de an, fiind cel mai longeviv festival competitional de lungmetraj din capitala. Si in 2017 va aduce publicului proiectii speciale si momente dedicate copiilor si adultilor: filme in premiera in România, intalniri cu realizatorii, lansari de carte, ateliere de profil, seminarii si multe altele.

Image result for on the beach at night alone posterImage result for The Net Geumul posterPrintre reperele din acest an, au fost deja anuntate proiectiile speciale ale filmelor On the Beach at Night Alone, in regia sud-coreeanului Hong Sang-soo, film castigator al unui Urs la Berlin, anul acesta, pentru cea mai buna actrita – Kim Min-hee (cunoscuta publicului pentru recentul rol din The Handmaiden) si The Net (Geumul), in regia lui Kim Ki-duk, titlu ce a avut premiera mondiala la cea mai recenta editie a prestigiosului tiff. (Toronto International Film Festival). Ambele pelicule vor fi proiectate cu sprijinul Ambasadei Republicii Coreea.

Cea de-a 13-a editie a BIFF va avea in program si scurtmetraje româneşti, inscrierile lansate recent avand ca data limita 15 iunie!

Din juriul festivalului au fost anuntate si cateva nume: actrita germana Franziska Petri (premiu la Berlinale in 2009 pentru rolul din For Miriam), actorul de origine chiliana Brontis Jodorowsky (fiul cel mare al celebrului cineast Alejandro Jodorowsky) si Carla Vulpiani (director de programe la Festivalul International de Film de la Milano).

Identitatea vizuala de anul acesta a BIFF este realizata de Pink Stripe Group & Chainsaw Europe, care, pornind de la numarul acestei editii – a 13-a, au adaugat o tușă de superstitie “valabila nu numai in București”, conform echipei indrumate de catre Dan Drăghicescu, noul director de creatie al BIFF. Afisul festivalului este insufletit de actrita Adina Şteţcu (Love Building, Alt Love Building), transformata complet surprinzator de machiaj!

BIFF are loc cu sprijinul CNC, al ICR, al Ambasadei Franței si Institutului Francez, precum si al Muzeului Țăranului Român, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

Sponsorii BIFF sunt Credit Agricole, Arval BNP Paribas Group, Dr. Leahu Dental Clinics, Chainsaw Europe si Pink Stripe Group.

One thought on “A 13-a editie a Festivalului International de Film București (28 iunie-2 iulie)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *