”30 de ani și 15 minute”, un film manifest, din 2 octombrie în cinematografe

Filmul este realizat de către iniţiatorul grevei-manifest de 15 minute #ȘÎEU, cel care a şi construit singurul metru de autostradă din Moldova – încasările vor fi donate în scop caritabil!

Regizat și produs de către Ștefan Mandachi, 30 de ani și 15 minute (TRAILER) prezintă imaginea unei Românii clădită din promisiuni deșarte,  a unei țări fără autostrăzi, în care, anual, mor peste 2000 de oamenii în accidente rutiere. Un film documentar ce se vrea a fi un strigăt de disperare și totodată, un semnal de alarmă pentru toate tensiunile, nervii, frustrările, frica de  accident și până la urma de moarte pe care o simt șoferii, în lipsa unei infrastructuri care să le dea siguranță și încredere, într-o ironică antiteză cu implicarea autorităților statului.

La 30 de ani de la căderea regimului comunist, România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește kilometrii de autostradă, dar pe locul întâi la numărul de morți în accidente rutiere. Antreprenorul Ștefan Mandachi construiește 1 metru de autostradă pe terenul lui, pentru a atrage atenția autorităților care, în ciuda multiplelor promisiuni, nu au reușit în toți acești ani să construiască o autostradă în toată regiunea Moldovei și cheamă populația României la o grevă de 15 minute în semn de protest. O realitate pe care Mandachi o prezintă în film, ca pe un manifest. Ca pe un act de revoltă și de dorință de schimbare.

“Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune”, BBC

“O grevă pe termen scurt, de numai 15 minute, a transmis un mesaj guvernanților, indiferent de culoarea politică”, TVR

“Un om de afaceri român construiește cea mai mică autostradă din lume”, Euronews

Nu întâmplător, Ștefan Mandachi a fost cel care a tipărit cinci milioane de afișe cu mesajul „România vrea autostrăzi” pe care le-a distribuit în propriile restaurante. A tipărit milioane de șervețele cu același  conținut și câteva sute de mii de abțibilduri pentru automobile. Campania #ȘÎEU prin care antreprenorul a chemat întreaga societate la o grevă de 15 minute, în 15 martie 2019, începând cu ora 15:00, în semn de protest pentru lipsa autostrăzilor în România, a avut ecouri uriașe. Dovadă sunt milioanele de români și companii cunoscute ce s-au alăturat demersului  său.

Ștefan Mandachi este din Suceava, a absolvit Facultatea de Drept si un masterat în Științe Penale, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Interesul său pentru antreprenoriat, manifestat încă din perioada liceului, a culminat cu fondarea uneia dintre cele mai de succes francize de restaurante tip fast-food din România și estul Europei.

Călătoria spre film a început ca o nevoie de a schimba lumea din jurul său. S-a înscris la New York Film Academy pentru un curs de pregătire intensiv, de 9 săptămâni. A regizat The Little Truth, film de scurtmetraj, selecționat în mai multe festivaluri de film.

”Cine este vinovat că România este țara cu cele mai puține autostrăzi din Uniunea Europeană?” –  30 de ani și 15 minute, un film documentar manifest, din 2 octombrie în cinematografe!

CineGhid este partener media al acestui film!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *