2 filme românesti valoroase la KineDok, in mai & iunie, in turneu prin ţară

KineDok, sustinut de One World Romania, va aduce în lunile mai-iunie 4 proiecții de film documentar românesc foarte valoros

Proiecțiile KineDok ale celor doua filme românesti se vor desfășura în 4 orașe, printre care Alba Iulia și Timișoara.

Cel mai vizionat film documentar de la noi anul trecut, si totodata cel mai bun film documentar românesc din 2017Țara moartă al lui Radu Jude ne arată imaginea unuia dintre cele mai rușinoase episoade din istoria României, în timp ce regizorul Șerban Georgescu se înhamă la munca câmpului pentru a înțelege problemele cu care se confruntă agricultura locală în Varză, cartofi și alți demoni.

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Norvegia, Bulgaria si România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite și să participe la dezbaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

Iata programul proiectiilor:

► Alba IuliaCasa Forum, 4 mai, 20:00 – Varză, cartofi şi alţi demoni (TRAILER)

► GalaţiMuzeul de Artă Vizuală Galaţi, 10 mai, 18:00 – Varză, cartofi şi alţi demoni (TRAILER) – invitat Șerban Georgescu, regizorul filmului

► ReşiţaMuzeul Cineastului Amator, 19 mai, 20:30 – Ţara moartă (TRAILER)

TimișoaraAethernativ, 4 iunie, 20:30 – Ţara moartă (TRAILER)

Organizator național: Asociația One World Romania
Online: kinedok.net
Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)
Cu sprijinul: CNC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.