Zilele Filmului LUX cu intrare libera (Cluj-Napoca: 8-10 noiembrie, Bucuresti: 19-21 noiembrie)

Cele 3 filme finaliste LUX care vor putea fi vazute la Cluj-Napoca si Bucuresti sunt ‘120 battements par minute‘, ‘Sameblod‘ și ‘Western

La Cluj-Napoca, Parlamentul European invită iubitorii de film la Cinema Victoria în perioada 8-10 noiembrie, pentru a viziona peliculele ajunse în finala competiției LUX.

Manifestarea, ajunsă la cea de a șasea ediție în România, va prilejui proiecția filmelor finaliste în cursa pentru Premiul LUX al Parlamentului European, ediția 2017, dezbateri cu spectatori, realizatori de producție cinematografică, regizori, scenariști, critici de film, jurnaliști specializați.

Publicul va putea viziona şi o expoziție de fotografii despre comunitatea Sami – un popor indigen care trăiește în nordul Suediei, Norvegiei și Finlandei, fotografii puse la dispoziție de Ambasada Suediei.

La Cluj-Napoca, Zilele Filmului LUX 2017 se vor desfășura la Cinema Victoria, în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, după următorul program:

Miercuri, 8 noiembrie
20:00   Proiecție 120 battements par minute, regia Robin Campillo

Joi, 9 noiembrie
18:30    Proiecție Western, regia Valeska Grisebach

20:10    Dezbatere ‘Premiul LUX al Parlamentului European: Estul si Vestul în filme, asemănări și deosebiri surprinzătoare” – moderator Irina Margareta Nistor

Vineri, 10 noiembrie
20:00    Proiecție Sameblod, regia Amanda Kernell

22:00    Dezbatere prin transmisie video in direct pe internet de la Bruxelles cu producătorii Lars Lindstrom și Henrik Zein, interactivă prin Twitter, în limba engleză

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Filmele sunt subtitrate în limba română.

Si dupa proiectiile celor 3 filme finaliste LUX din Târgu Mureș (5-7 noiembrie) si Cluj-Napoca, urmeaza Bucureștiul, cu loc de desfasurare Cinema Elvira Popescu, astfel:

19 noiembrie, ora 16:30 – 120 battements par minute

20 noiembrie, ora 19:30 – Western

21 noiembrie, ora 19:30 – Sameblod

Intrarea este liberă si la București, în limita locurilor disponibile, pe baza de rezervare prealabilă facută pe Evenbook.ro sau invitație gratuita la casa de bilete Elvira Popescu. Filmele sunt subtitrate în limba română.

Filmul Sameblod va putea fi vazut insa la Bucuresti mai intai la KINOdiseea, pe 10 noiembrie. 120 battements par minute a avut deja cateva proiectii in avanpremiera in România, dintre care trei au fost la Les Films de Cannes a Bucarest, iar Western doua, in aceeasi formulă!

Câștigătorul Premiului LUX, ediția 2017, va fi anunțat intre timp pe 14 noiembrie 2017, la sesiunea plenară a Parlamentului European, la Strasbourg.

5 thoughts on “Zilele Filmului LUX cu intrare libera (Cluj-Napoca: 8-10 noiembrie, Bucuresti: 19-21 noiembrie)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *