KINOdiseea la editia a noua | Recomandari (9-15 noiembrie)

Cele mai bune filme pentru copii si familie la KINOdiseea – Festivalul international de film pentru publicul tânăr, București, 9-15 noiembrie. O editie locala se va desfasura si la Tulcea

Timp de opt ani, KINOdiseea a adus în atenția publicului cele mai noi și apreciate filme pentru copii, premiate la festivaluri internaționale, producții educative, care nu intră de obicei în rețeaua de distribuție clasică, in cinematografe.

Anul acesta, la cea de-a IX-a ediție, vor avea loc două competiții de lungmetraje – KINOdiseea Junior aduce pe marele ecrane de la Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Eforie, CinemaPRO și în cortul KINOdiseea din Piața Universității, 11 filme dedicate in mod special copiilor între 3 și 14 ani, părinților și profesorilor. În selecția oficială a competiției KINOdiseea Youth sunt incluse alte şase titluri pentru tinerii de peste 15 ani și cinefili, care vor fi proiectate la Cinemateca Eforie între 10 și 12 noiembrie.

Festivalul include și cinci competiții de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă, care vor putea fi urmărite pe 11 și 12 noiembrie la Muzeul Grigore Antipa – Sala Multimedia.

Gala de deschidere KINOdiseea va avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, pe 9 noiembrie, ora 19:00, iar dintre cele 11 filme selectate în competiția KINOdiseea Junior e obligatoriu de vazut Vara lui 1993/Summer 1993/Estiu 1993, regia Carla Simon, câștigătoare a Marelui Premiu al Juriului Internațional la categoria Generation Kplus – Berlinale 2017. Comoara autobiografică a Carlei Simon este una din cele mai evocative și emoționale reprezentări ale copilăriei din ultimii ani și marchează apariția unei noi voci în lumea cinematografiei. Este si propunerea Spaniei la Oscarurile de anul viitor, fiind selectata si in competitia oficiala a Premiilor LUX 2017!

În competiția KINOdiseea Youth (+15) pot fi urmărite şase noi productii, dintre care nu trebuie sa ratati:

Sânge de lapon/Sami Blood/Sameblod, regia Amanda Kernell.
Elle Marja este o fată de 14 ani din comunitatea Sami de crescători de reni, care intampina probleme foarte mari din partea școlii, cat si a comunitatii.
Un film ce a avut premiera la Veneția, unde a fost laureat al premiilor Label Europa Cinemas și Cel mai bun regizor debutant. Este si una dintre cele trei pelicule finaliste pentru Premiile LUX de anul acesta!

Toate aceste nopţi albe/All These Sleepless Nights, regia Michal Marczak.
O docudramă unica si efervescenta despre cautarile si veleitatile tinerei generatii de viitori intelectuali. Un film in care veti vedea extraordinare momente coregrafice si de stare.
A castigat un premiu de regie la Sundance in 2016. Un trailer puteti vedea AICI!

Cum să vorbeşti cu fetele la petreceri/How to Talk to Girls at Parties, regia John Cameron Mitchell.
Cu superstarurile Elle Fanning si Nicole Kidman in distributie, filmul exemplifica perfect atmosfera britanica a anilor ’70-’80, printr-un fir narativ fermecator de straniu.
A fost inclus in Selectia oficiala la Cannes, anul acesta, in afara competitiei.

Piatră pe inimă/Heartstone/Hjartasteinn, regia Gudmundur Arnar Gudmundsson.
O pelicula despre maturizare, intr-un idilic sat de pescari izolat din Islanda.
A fost laureat anul trecut la Veneția, fiind si primul film islandez selectionat vreodata intr-o competitie la cel mai vechi festival de film din lume. A mai fost inclus in competitia oficiala TIFF 2017, cat si selectionat la prestigiosul tiff. 2016, in Canada. De asemenea, a fost selectat si in competitia oficiala a Premiilor LUX 2017!

ACCES GRATUIT & BILETE
La proiecțiile de la orele 10:00 și 12:00, de luni până vineri de la Cinemateca Eforie, Cinema Muzeul Țăranului și CinemaPRO, este intrarea liberă. La toate proiecțiile din cortul KINOdiseea și Sala Multimedia a Muzeului Grigore Antipa, este de asemenea intrarea liberă. Rezervările se fac pe kinodiseea.ro (DETALII & REZERVĂRI)!

Pentru celelalte proiecții de seară și de sfarsit de saptamana, biletele sunt puse în vânzare pe eventbook.ro/program/kinodiseea la prețul de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți.

Toate grupurile școlare (mai mult de 5 persoane) se bucură de intrare liberă, în urma unor rezervări prealabile pe site-ul festivalului sau la adresa rezervari@kinodiseea.ro!

Mai multe detalii despre filme si programul festivalului, pe site-ul kinodiseea.ro, cat si pe pagina de de Facebook KINOdiseea – International Children Film Festival.

În cele 8 ediții precedente, festivalul a avut peste 90.000 de participanți. Anul acesta, KINOdiseea sprijină campania Profi ‘Te costa 0,00 lei să ajuți un copil‘!

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis. Sponsor principal: Apa Nova Bucureşti. Cu sprijinul: Cult Market Research, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.

One thought on “KINOdiseea la editia a noua | Recomandari (9-15 noiembrie)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.