Biletele pentru editia 8 a Les Films de Cannes a Bucarest s-au pus in vanzare

Les Films de Cannes a Bucarest a publicat programul complet pentru proiecțiile din București (13 – 22 octombrie)

Les Films de Cannes a Bucarest a anunțat ieri programul complet și punerea în vânzare a biletelor pentru ediția a 8-a a celui mai așteptat festival al toamnei. Majoritatea filmelor prezentate anul acesta în selecția oficială a festivalului de la Cannes, dar și titluri selectate în secțiunile paralele, vor fi proiectate în premieră în România, între 13 și 22 octombrie, în patru locații din București – CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe filmedefestival.ro iar biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Biletele costă 15 RON (accesul va fi general, fără rând și loc atribuit) și pot fi achiziționate astfel:

  • online, de pe Eventbook.ro
  • de la sediul Eventbook din str. Actor Ion Brezoianu, 21 și din rețeaua Eventbook
  • de la casieriile cinematografelor Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului, CinemaPRO
  • de la casieria Cinematecii Eforie, începând cu 10 octombrie

Anul acesta, se poate beneficia și de următoarele reduceri (biletele cu reduceri pot fi cumpărate la o singură proiecție sau la proiecții diferite):

  • 6 bilete la același cinematograf – se obține o reducere de 20% din prețul total al biletelor;
  • 10 bilete la oricare sală, orice film – se obține o reducere de 20% din prețul total al biletelor.

Lista câștigătorilor de la Cannes care fac parte din selecția ediției de anul acesta a Les Films de Cannes a Bucarest – Palme d’Or, Grand Prix, Premiul de regie, Premiile pentru Scenariu și Cel mai bun actor sau Camera d’Or – este completată de filmul distins cu Premiul Un Certain Regard: A Man of Integrity/Lerd, cel de-al șaselea lungmetraj al unuia dintre cei mai reputați regizori iranieni, Mohammad Rasoulof.

Les Films de Cannes a Bucarest include în program și filmele care au concurat anul acesta pentru Palme d’Or. Dublu câștigător al prestigiosului premiu (The White Ribbon,  Amour), austriacul Michael Haneke a revenit anul acesta la Cannes cu Happy End, o comedie neagră care prezintă declinul unei familii burgheze europene și în care Isabelle Huppert joacă rolul principal. Dr. Paul Meyer este interpretat în L’amant double  de Jeremie Renier, un preferat al fraților Dardenne. Thrillerul erotic, plin de umor, este regizat de François Ozon, unul dintre cei mai provocatori și vibranți regizori care s-au făcut cunoscuți înca din anii ’90, filmele sale explorând în mod recurent sexualitatea.

Nu vor lipsi The Day After  al lui Hong Sang-soo sau Radiance, cea de-a cincea selecție oficială la Cannes a regizoarei Naomi Kawase, în care eroul este un fotograf care și-a pierdut vederea, ceea ce face ca sunetul să joace un rol fundamental în compoziția filmului. Radiance a castigat anul acesta la Cannes Prize of the Ecumenical Jury.

Les Fantomes d’Ismael  al autorului francez Arnaud Desplechin a deschis festivalul de la Cannes în 2017. Drama îi are în rolurile principale pe Mathieu Amalric, Marion Cotillard și Charlotte Gainsbourg și va fi proiectată în premieră la București alături de o altă Proiecție specială  de la Cannes, How to Talk to Girls at Parties  în regia lui John Cameron Mitchell, cu Elle Fanning și Nicole Kidman în distribuție, o poveste despre nașterea punk-ului, exuberanța primei iubiri și despre cel mai mare mister al universului: cum să vorbești cu fetele la petreceri 🙂

Cinefilii au ocazia să vadă în premieră la România cea mai recentă dramă romantică a regizoarei Claire Denis, Un beau soleil interieur, cu Juliette Binoche (foto sus) în rolul unei mame singure aflată în căutarea dragostei adevărate. Filmul a fost recompensat cu Premiul SACD în secțiunea Quinzaine des Realisateurs de la Cannes.

Din secțiunea Un Certain Regard  vor fi prezentate și titlurile The Summit/La cordillera  al regizorului chilian Santiago Mitre și Closeness/Tesnota de Kantemir Balagov, castigator al reputatului premiu FIPRESCI!

Mai multe detalii despre festival si filmele incluse puteti afla pe filmedefestival.ro sau urmarind pagina de Facebook Les Films de Cannes a Bucarest.

Nu uitati de celelalte 7 orașe din tara, unde se vor desfasura editiile locale Les Films de Cannes: Brașov, Cluj-Napoca (proiect susținut de Asociația Suedia), Sibiu (în parteneriat cu Astra Film Sibiu), AradTimișoara, Iași si Suceava!

Les Films de Cannes este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului, si este susținut de BRD, Renault, Catena, Apa Nova, Groupama, Silva, TASTEmakers, Nespresso.
Parteneri ai festivalului: Hotel Mercure, S.E.R.V.E, UPS, PiArt Vision, Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *